Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Lumina faptei din lumina cuvantulu de Lidia STANILOAE IONESCU

0 opinii / Scrie o opinie
  • 44,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Lidia STANILOAE IONESCU

<<Lumina faptei din lumina cuvantului>>

Impreuna cu tatal meu, Dumitru Staniloae

Editia a II-a revazuta

Pret 44,00 Lei

 

Extras/ p. 244

Spunea tata ca modul de existenta al preotului poate fi un exemplu pentru credinciosi, pentru cei care il cunosc. E o activitate pastorala tacita, singura posibila in asemenea imprejurari, insa foarte eficienta. Ea stimuleaza ancorarea nu numai in credinta, dar si in valorile morale universale, fara de care spiritualitatea unui popor nu poate fi conceputa.

De aceea, pretuia foarte mult preotii care prin felul lor de a trai constituiau un exemplu benefic pentru cei din jur. Tinea foarte mult la parintele Visoiu, de la biserica Razvan, model de cinste si devotament, modest si integru, care insufletise bisericuta paraginita. Nu avea voce de opera, slujbele pe care le facea nu erau spectaculoase. Liturghia celebrata de el avea har, caldura, deschidere spre transcendent. Ieseai din biserica inaltat, refacut, inseninat, mai aproape de Dumnezeu. [...]

De atunci s-au schimbat multe. Viata s-a schimbat si e firesc sa fie astfel. Trecutul nu se intoarce, indiferent daca simtim pentru el repulsie sau nostalgie. Nimeni nu mai rasufla usurat seara, pentru ca a trecut ziua fara sa fie „luat”, sau ca a trecut noaptea fara ca cineva din casa sa fie „ridicat”. Nimeni nu mai sta cu geamantanul pregatit sub pat, cum faceau parintii nostri. Viata a castigat in siguranta. Oamenii se obisnuiesc treptat cu realitatea drepturilor lor. Nu se mai vad jucarii ale bunului plac, ale capriciilor unei dictaturi.