Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cu mintea mea de femeie, Mihaela Miroiu

0 opinii / Scrie o opinie
  • 36,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

MIHAELA MIROIU | CU MINTEA MEA DE FEMEIE 

CARTEA ROMANEASCA – CARTEA DE MEMORII

EDITURA CARTEA ROMANEASCA – PARALELA 45, 2017

Extras din capitolul Mary (1998)

“Cu aproape doua saptamani in urma, organizatorii Conferintei de Filozofie feminista de la Boston ne facusera surpriza surprizelor. Au invitat-o pe Mary Daly sa ne citeasca din noua ei carte aflata sub tipar: Quintessence. Nu imi venea sa cred. Am incremenit pe un scaun lateral al amfiteatrului de la MIT. Ea a trecut pe langa mine. Semana cu cea din poza cu tomahawkul, de pe coperta unei din cartile ei clasice deja.Doar cei aproape 70 de ani isi scrisesera povestea pe pielea fetei si gatului.Petele si cutele timpului. Vremea in care incepi incetisor sa semeni din nou cu Gaia, Glia, Mama Pamant. S-a oprit si m-a intrebat:

- De unde vii?

- Din 

Estul Europei.

- Ai o carte de-a ta la tine?

Aveam.Convenio. Cu un rezumat in engleza. Imi tremura sufletul. Cred ca nici nu m-am uitat la ea. I-am strecurat cartea in mana si am ramas cu ochii la mocheta, putin nervoasa. In situatii asemenatoare ma apucau marile revolte impotriva Vestului si R’Estului, pe care le consumam in mine, frumos si civilizat, ca doar acasa trebuia sa aduc cat mai mult Vest si, la ei, cat mai mult R’Est. Stiam ca niciodata nu o sa fiu ca ei, fiindca nu sunt de la ei. Stiam ca nu o sa fiu nici ca cei mai multi dintre “ai mei”. Stiam ca nu am nicio sansa sa fiu Mary Daly a niciunei lumi. Credeam ca viata ei e frumoasa, intre oameni care stiau sa pretuiasca o minte sclipitor de creativa si care nu se afla in stadiu de invatatoare la scoala primara a democratiei. Credeam ca s-a oprit ca sa dea atentie, by the way, cuiva din public, din generozitatea pe care ti-o da succesul.

In cateva zile Mary mi-a luat toate aceste ganduri, pe malul lacului din fata casutei in care traia.Era ultima zi a conferintei noastre si prima zi a Congresului mondial de Filozofie de la Boston. Venise sa mai ia, cu masina ei, mai hodorogita decat finalul de veac 20. M-a intrebat cat am de gand sa-mi pierd vremea la “targul de orgolii academice”. Atat cat am treaba direct, sa imi sustin lucrarea si sa audiez doi colegi internationali. Cum era sa-I spun ca sunt constiinciozitatea intruchipata? O habotnica a programului.

Traia intr-un apartament cat o cutie de chibrituri, la etajul casutei cu lac.

- Eu nu aduc lume aici. Vezi de ce.

Vad. Iti trebuia un talent echilibristic sa te strecori printre foile si cartile asezate pe fiecare centimetru patrat din cele trei camarute.”


SPECIFICATII

An aparitie 2017
Coperta Brosata
Dimensiuni 14 x 20,5 cm
Nr. pagini 248
Limba Romana
Cod 978-973-23-3160-6