Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

La picioarele Mantuitorului. Volumul I: Ziua lucrului de Anton HOUNDER

0 opinii / Scrie o opinie
  • 24,20 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Anton HOUNDER

La picioarele Mantuitorului

Scurte meditatii pentru preoti

Volumul I: Ziua lucrului

Editura Reintregirea, Alba Iulia – 2019

Editia a doua

Cuvant inainte diacon Razvan BRUDIU

Traducere in limba romana si prelucrare text Ioan MOSOIU

Tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte IRINEU, Arhiepiscop al Alba Iuliei

 

Extras/ 23. Vindecarea leprosului. C. Interzicerea publicarii – Reclama

Aceasta trasatura caracteristica se manifesta adeseori in viata Mantuitorului . el nu vrea sa-si faca reclama cu faptele Sale de iubire si de indurare. El nu primeste lingusirile multimii. El dispare cand vede ca poporul s-a insufletit prea tare pentru El.

Cum procedezi, preotule? Lasi ca faptele tale sa fie trambitate, prin reviste sau locuri publice, sau le evidentiezi tu insuti, ca sa auda tara intreaga? Cum se otravesc multe inimi de preot, prin lauda si slava oamenilor. Desigur, ca vorba si fapta buna a unui preot si apostol trebuie sa-si primeasca recunostinta, dar numai in masura in care o cere cinstirea lui Dumnezeu. Cat de urata si periculoasa este reclama vanitoasa si, dimpotriva, cat de nobila si de frumoasa este nazuinta de-a face binele in liniste, fara zgomot, numai de ochii lui Dumnezeu!

Extras/ 25. Paraliticul/ Mangaierea in spovedanie

„Indrazneste, pacatele ti s-au iertat”. In aceste cuvinte se da un exemplu de felul cum da mangaiere Duhovnicul cel ceresc. Cuvintele Lui de iubire si mangaiere nu sunt formule generale pentru toate cazurile, ci ele variaza dupa starea in care se afla fiecare suflet. [...]