Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Karen VIGGERS | Sotia paznicului de far - roman

0 opinii / Scrie o opinie
  • 42,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Karen VIGGERS    |    Sotia paznicului de far - roman

HUMANITAS fiction, 2020

Colectia Raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU

Traducere din engleza si note de Irina BOJIN

||||

Prolog/ e x t r a s

Se afla in bucatarie cand s-a auzit o bataie puternica in usa, care a patruns in hol, s-a izbit de podea, de cuierul pentru palarii si a ricosat prin usile culisante. Ea stergea masa, era in alta lume, isi amintea de vremurile cand hoinarea pe plajele salbatice de pe Insula Bruny.

Bataia in usa o readuse brusc in prezent. Adauga cincizeci de ani trupului ei, ii aduse aminte ca e batrana. Tresari, mana ii zvacni si trimise o ploaie de firimituri pe jos. De la un timp, putini erau cei care veneau la ea pe neanuntate.

Apuca bastonul si traversa holul, tarsaindu-si picioarele. Prin geamul jivrat, zari o silueta, cineva in cautare de donatii, fara indoiala. Trase zavorul si deschise usa.

In fata ei statea un batran imbracat intr-un costum albastru inchis, cu cravata stramba la gat. Avea o fata aspra si, o clipa, crezu ca il cunoaste, poate de la popicarie. Sau de la biserica lui Jan. Ori poate de la magazinul caritabil. Doar ca, la varsta lor, toti aratau cam la fel. Nu-i deosebeau decat amanuntele referitoare la starea fiecaruia.

„Pot sa va fiu de folos?”, il intreba.

Batranul se lasa de pe un picior pe altul si ceva in felul cum inclina capul si isi netezi parul ii atrase atentia. Apuca strans clanta si se sprijini de ea, cu rasuflarea taiata, cu inima batand sa-i sparga pieptul.

Ce-l apucase sa apara taman aici, unde nu era bine-venit?

SPECIFICATII

An aparitie 2020