Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Ion Mihai PACEPA - Mostenirea Kremlinului

0 opinii / Scrie o opinie
  • 37,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Ion Mihai PACEPA - Mostenirea Kremlinului

Rolul spionajului in sistemul comunist de guvernare

HUMANITAS, 2013

Colectia Istorie contemporana

 

Dedicatie:

Celor ucisi si persecutati sub comunism, cu speranta ca omenirea nu va mai fi niciodata terorizata de state politienesti.

Extras/ Nota asupra editiei

Mostenirea Kremlinului este o carte de istorie, care apare impreuna cu doua documente reproduse in ultimele pagini. Primul este scrisoarea adresata autorului de conducerea CIA, care atesta ca generalul Ion Mihai Pacepa a „adus o contributie unica Statelor Unite”. Al doilea document, semnat de presedintele executiv al IICCMER, recunoaste „rolul major” avut de generalul Pacepa in „demascarea caracterului criminal al dictaturii comuniste in Romania” si il invita sa sprijine efortul IICCMER de a demasca „tentativele mascate de reabilitare a dictaturii ceausiste de catre pseudoistorici”. Republicarea acestei carti intr-o editie actualizata se incadreaza in acest efort, inceput in 2010 prin publicarea unei editii actualizate a cartii Orizunturi rosii, si care va continua prin publicarea celei mai recente carti, Disinformation, devenita in SUA „cea mai populara carte despre comunism si socialism”.

Mostenirea Kremlinului, publicata initial in 1993, a contribuit la schimbarea istoriei Romaniei desi, paradoxal, abia acum ajunge in mainile cititorilor. Intr-un interviu acordat revistei franceze Politique Internationale in septembrie 1988, afirmam ca exista posibilitatea ca sovieticii sa „organizeze o lovitura de stat in Romania, ca sa-si aduca omul lor la putere, Ion Ilici Iliescu, care este favoritul Moscovei”.

SPECIFICATII

An aparitie 2013