Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Ioana SCORUS - Aventuri in Tara lui Strolyx

0 opinii / Scrie o opinie
  • 29,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Ioana SCORUS - Aventuri in Tara lui Strolyx

Prima mea carte despre emotii

HUMANTAS junior, 2020

Ilustratii de Andreea Daniela OLARU

Extras/ p. 4

Dragi parinti si bunici,

Sunt Ioana Scorus, psiholog specializat in psihoterapia psihanalitica a copilului si adolescentului. Dar, inainte de a fi psihanalist, sunt sotie si mama. Faptul ca sunt parinte ma ajuta mult in profesia mea, caci imi ofera inca o cale de intelegere nu numai a parintilor, ci si a copilului in general.

De-a lungul anilor de practica, lucrand nemijlocit in cabinetul meu cu copii si cu parinti, am observat ca una dintre problemele cu care se confrunta si unii, si altii, atat in relatiile dintre ei, cat si in relatiile cu lumea, este neputinta de a-si intelege si gestiona emotiile.

In mod inconstient – poate din nestiinta, poate din motive mai subtile si mai adanci -, parintii le intretin adesea copiilor o stare de bulversare prin simplul fapt ca nu le explica nimic despre emotii. Or, copiii se confrunta cu emotiile inca de la inceputul vietii; acestea le ocupa mintea, sufletul si corpul si le dicteaza reactiile.

Dar ce anume determina felul in care isi percepe un copil emotiile? Depind acestea, cumva, de alegerile pe care le facem? De felul in care noi, adultii, ne manifestam trairile in fata copiilor?  Tin de o radacina biologica, ereditara? De mimetismul specific invatarii la varste mici? Ori poate, mai degraba, de transmiterea inconstienta trans- si intergenerationala?

SPECIFICATII

An aparitie 2020