Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Poveste de Craciun

0 opinii / Scrie o opinie
  • 69,90 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Charles DICKENS - Poveste de Craciun

CORINT BOOKS, 2019 – CORINT JUNIOR

Traducere de Ana Irina BENEA

Ilustratii de Diana TIVU

 

Extras/ Capitolul I – Stafia lui Marley

Marley era mort – ceea ce trebuie sa precizam de la bun inceput. Nu exista nici macar o urma de indoiala in aceasta privinta. Certificatul sau de deces fusese semnat de preot, de functionarul care-l redactase, de antreprenorul de pompe funebre si de cioclu. Scrooge insusi il semnase, iar numele lui Scrooge era bine cotat la Bursa: avea puterea de a schimba absolut orice, dupa bunul sau plac. Batranul Marley era mort cum este un cui batut in usa.

Dar, atentie! Nu vreau sa spun ca eu as sti, din propria experienta, ce este asa de mort intr-un cui batut in usa. Caci eu as fi spus ma degraba ca un cui dintr-un sicriu este cea mai moarta bucata de fier din aceasta breasla a cuielor. Dar cum intelepciunea inaintasilor nostri este intrupata in aceasta comparatie, daca eu, profanul, as tulbura-o, patria insasi s-ar duce de rapa. Imi veti permite, prin urmare, sa repet cu toata taria ca Marley era mort ca un cui batut in usa.

Scrooge stia ca Marley era mort? Sigur ca stia. Cum ar fi putut sa fie altfel? Scrooge si Marley fusesera parteneri nu mai stiu cati ani. Tocmai de aceea, Scrooge fusese unicul sau executor testamentar, unicul administrator, unicul imputernicit, unicul mostenitor si unicul sau insotitor pe ultimul drum. Iar insusi Scrooge, care nu fusese deloc tulburat de tristul eveniment, in ziua inmormantarii se dovedise un excelent om de afaceri si celebrase acest fapt printr-un profit neindoielnic.

SPECIFICATII

Traducere Ana Irina Benea
An aparitie 2019
Limba Romana
Cod 9789731282978