Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Ierotheos, Mitropolitul Nafpaktosului - Viata dupa moarte

0 opinii / Scrie o opinie
  • 25,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Ierotheos, Mitropolitul Nafpaktosului - Viata dupa moarte

Editura Egumenita, 2020

Traducere din limba greaca: Ilie STANUS

 

Extras/ I Parabola bogatului nemilostiv si a saracului Lazar cu privire la viata de dupa moarte

In capitolele acestei carti vor fi dezvoltate in mod detaliat teme legate de viata de dupa moarte, eshatologie si viata vesnica. Expunerea acestor teze va fi facuta potrivit invataturii Sfintilor Parinti ai Bisericii, care, fireste, emana invatatura ortodoxa, intrucat sunt purtatori ai Revelatiei dumnezeiesti. Acolo unde va fi nevoie, vom face si o trimitere la tezele filosofice.

In primul capitol am facut o introducere generala asupra temei care ne intereseaza, intr-un mod cat mai clar cu putinta. De aceea, in acest capitol premergator vor fi expuse, in idei scurte si cuvinte simple, tezele de baza ale temei „viata dupa moarte”, astfel incat cititorul sa poata intelege indeajuns aceasta tema, ca mai apoi sa inainteze spre o lecturare si o intelegere mai sarguincioase.

Consideram ca cel mai potrivit ajutor pentru a-l calauzi pe cititor in tezele subiectului „viata dupa moarte” este faimoasa pilda a bogatului nemilostiv si a saracului Lazar, rostita de Hristos. Prin urmare, in cele ce urmeaza vom analiza aceasta pilda intr-un mod cat mai simplu cu putinta.

Am fi putut folosi nenumarate citate patristice, care talcuiesc parabola bogatului nemilostiv si a saracului Lazar, dar nu vom face lucrul acesta fiindca, asa cum s-a spus si mai inainte, scopul celor ce vor urma este sa il introduca pe cititor in invatatura Bisericii cu privire la viata dupa moarte.

SPECIFICATII

An aparitie 2020