Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Femei in razboiul celor doua roze I de Philippa Gregory , David Baldwin , Michael Jones

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:978-973-46-9584-3
  • Editura: Polirom
  • 49,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Femei in razboiul celor doua roze

Autori: Philippa Gregory , David Baldwin , Michael Jones

 An aparitie: 2023
Numar pagini: 344

Traducere din limba engleza de Justina Bandol
Toate trei au fost de familie buna si au avut o educatie aleasa. Toate trei, prin nastere sau prin casatorie, au ajuns sa joace un rol esential in complicatele intrigi si conflicte din Razboiul celor Doua Roze. Şi totusi, stim foarte putine lucruri despre ele, pentru ca femeile lipsesc in general din cronicile medievale. Cele trei sunt Jacquetta de Luxemburg, fiica ei Elizabeth Woodville, sotia regelui Eduard al IV-lea, si Margaret Beaufort, mama primului rege din dinastia Tudorilor.
Jacquetta de Luxemburg, ducesa de Bedford, s-a casatorit din dragoste cu un barbat inferior ca statut social, dar fiica ei a devenit regina Angliei. Philippa Gregory s-a documentat indelung pentru a ne oferi prima biografie a acestei femei care a trecut prin doua razboaie si a fost prima-doamna la doua curti rivale. David Baldwin spune povestea fiicei Jacquettei, Elizabeth, care era o vaduva cu doi copii cand Eduard al IV-lea a luat-o de sotie. Ea va fi cunoscuta ca „regina alba” si ca mama faimosilor „printi din Turnul Londrei”, a caror disparitie nu a fost elucidata nici in prezent. Michael Jones face un portret mai nuantat al lui Margaret Beaufort, pe care izvoarele istorice o prezinta mereu ca pe o femeie pioasa, dar care a complotat si si-a tradat regele pentru ca fiul ei sa devina primul monarh din familia Tudor.


„Povestea captivanta a trei femei curajoase care au modelat istoria Angliei.” (Publishers Weekly)


„O lectura antrenanta. Fanii Philippei Gregory vor savura aceste studii despre cele trei femei care i-au inspirat romanele din ciclul dedicat Razboiului celor Doua Roze.” (The Post and Courier)


„Pentru mine, aceste trei femei sunt interesante si individual. Ele sunt eroinele, stramoasele mele. Vietile lor, ca si ale altora, imi arata ce poate face o femeie chiar si fara a avea oficial parte de putere, educatie sau drepturi, intr‑o lume dominata de barbati. Sunt exemple inspirationale ale fortei spiritului feminin.” (Philippa Gregory)