Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Alberto MANGUEL | Jurnal de lectura

0 opinii / Scrie o opinie
  • 40,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

 

 

Alberto MANGUEL    |    Jurnal de lectura

Baroque Books & Arts, 2012

Traducere de Ioana IERONIM

||||

Extras din Prefata

Oamenii de stiinta au imaginat ca , inainte de a lua fiinta, universul s-a aflat in stare de potentialitate, cu timpul si spatiul in suspensie – „intr-o ceata a posibilului”, dupa spusa unui comentator – pana la Big Bang. Aceasta existenta latenta n-ar trebui sa-l mire pe cititor, pentru care fiecare carte exista intr-o conditie de vis, pana cand mainile care o deschid si ochii care o parcurg ajung sa trezeasca la constienta cuvintele. Paginile ce urmeaza sunt o incercare de a inregistra cateva asemenea treziri.

Extras din primul capitol – 2002, Iunie

Sambata

Locuim in casa noastra din Franta doar de vreun an, dar trebuie sa ma duc deja la Buenos Aires, in vizita de familie. Nu vreau sa plec. Vreau sa ma bucur de vara la tara, de gradina, casa are ziduri vechi si groase, tine racoare. Vreau sa ma apuc sa pun cartile pe rafturile pe care tocmai le-am instalat. Vreau sa stau in camera mea si sa lucrez.

In avion scot Inventia lui Morel, de Adolfo Bioy Casares, povestea unui naufragiat pe o insula aparent locuita de fantome, o carte pe care am citit-o prima data cu vreo treizeci de ani in urma.

E prima vizita la Buenos Aires dupa criza din decembrie 2001, care a rupt peso de dolar, a prabusit economia si a ruinat mii de oameni. Dezastrul nu da semne vizibile in oras, doar ca seara strazile se umplu de hoarde intregi de cartoneros – barbati, femei si copii care isi castiga existenta adunand gunoiul reciclabil de pe trotuare.

 

 

 

SPECIFICATII

Traducere Traducere de Ioana IERONIM
An aparitie 2012