Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Doina RUSTI - Fantoma din moara

0 opinii / Scrie o opinie
  • 22,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Doina RUSTI - Fantoma din moara

POLIROM, 2017

Colectia Top10+/ Capodopere ale literaturii de pretutindeni intr-o colectie a celor mai indragite bestselleruri

Editia a II-a revazuta

 

Extras/ I, Viata secreta a Adelei Nicolescu

1. Anul trecut, prin noiembrie, am vazut romanul in vitrina Librariei Sadoveanu. Era o carte vizibila, cu titlu mare, scris in Arial: Viata secreta a Adelei Nicolescu povestita de Florian Pavel. O lumina m-a lovit drept in creier si-am ramas lemn, cu ochii legati de geamul vitrinei. Pe coperta bleumarin era numele meu, pe care-l vedeam pentru prima oara pus la vedere. Putea sa fie o coincidenta. Am citit din nou titlul de pe coperta  si-am intrat in librarie. Tejgheaua era plina de carti, dar eu nu mi-am vazut decat numele. Am deschis cartea si am avut impresia ca toata lumea se uita la mine. Ma simteam ca si cand in capatana mea s-ar fi deschis usa unui cuptor incins. In cartea asta era vorba despre mine. Mi-am dat seama chiar de la prima pagina, iar acum, dupa ce am citit romanul, stiu precis.

In ziua asfixiata, de noiembrie, am cumparat cartea, am ajuns acasa, am dat drumul la aerul conditionat, m-am cubarit in fotoliu si am inceput sa citesc:

Prin primavara, Del si-a dat seama ca lumea se schimba, poate ca nu in mod lamurit, dar a stiut ca emotia pe care o simte vine dintr-o zona primejdioasa a transformarilor fundamentale. Intr-o seara, dupa ce-si petrecuse ziua, ca de obicei, cu Tantilen, in chioscul din curte, a intrat in casa cu sentimentul ca ceva grav se intampla. Era pustiu, ca si cand ar fi murit toti. Oglinda din antreu lipsea si nimeni nu aprinsese lampile.

SPECIFICATII

An aparitie 2017