Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Nicolae STROESCU-STANISOARA | Intrezariri – Itinerarii istorice si metaistorice (I)

0 opinii / Scrie o opinie
  • 53,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Nicolae STROESCU-STANISOARA    |    Intrezariri – Itinerarii istorice si metaistorice (I)

Editura Institutului Cultural Roman, 2010

||||

Extras de la p. 157 – Muenchen, miercuri, 18 februarie 1998

Luni si marti am fost la Salzgitter, unde m-am intalnit cu varul meu, senatorul PNTCD Serban Sandulescu, aflat in scurta vizita la fostul lui coleg de facultate, inginerul Cantaragiu. Serban isi dorise in ultimul timp o intrevedere urgenta cu mine, in Germania sau in Romania.

El e, in general, foarte ingrijorat de proportiile vechii si noii infiltrari a KGB-ului si GRU-ului in institutiile si treburile romanesti, dar in ultimul timp crede a avea noi motive de alarma. De pilda, i s-a comunicat de catre un grup de ofiteri din Contrainformatii ca, la un moment dat, in timpul recentei crize guvernamentale, ambasadorul rus l-a vizitat pe Emil Constantinescu si i-a cerut ca ministrul Apararii sa nu fie schimbat. Dincolo de orice anxietati tulburatoare de perspectiva, retin faptul ca pentru mine insesi declaratiile lui Adrian Severin, in privinta prezentei unor agenti ai unor servicii secrete la varful partidelor politice si ale presei, departe de a-mi parea insolite, se suprapuneau foarte bine cu ce imi spusese presedintele Constantinescu insusi numai cu cateva zile mai inainte, despre stupefactia lui in raport cu ce a aflat (exact in sensul evocat pe urma de Adrian Severin) din dosarele SRI si DIE, care ii sunt acum accesibile.

Varul meu Serban Sandulescu a cazut peste cazul unui plutonier de militie de la Crevedia care, in 14 decembrie 1989, facand o perchezitie pentru depistare de valuta in vila regizorului Vitanidis, in absenta acestuia, a dat peste un plic purtand sigiliul Ambasadei sovietice, in care Vitanidis era convocat la o intalnire conspirativa in scopul pregatirii unei lovituri si care continea lista a 30-40 de ofiteri superiori si personalitati implicate  in „complot”, printre care si Petre Roman.

Cu greu a reusit totusi Serban Sandulescu, in calitatea lui de membru al Comisiei Parlamentare de cercetare a evenimentelor din Decembrie 1989, sa-l determine pe plutonierul respectiv sa dezvaluie cate ceva din ce retinuse din continutul acelui plic, pe care la vremea aceea il predase generalului Iulian Vlad (care general i-a cerut plutonierului sa duca cu el in mormant acel secret „periculos pentru statul roman”).

SPECIFICATII

An aparitie 2010