Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Dimitrie ASLANIDES, Pr. Damaschin GRIGORIATUL - Cuviosul Cosma Athonitul, Apostol in Zair (1942-1989)

0 opinii / Scrie o opinie
  • 10,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Dimitrie ASLANIDES, Pr. Damaschin GRIGORIATUL - Cuviosul Cosma Athonitul, Apostol in Zair (1942-1989)

Apusul vrajitoriei

Editura Cartea Ortodoxa, Editura Egumenita, 2004

Traducere din limba engleza: Stefan Francisc VORONCA

Carte tiparita cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte GALACTION, Episcopul Alexandriei si Teleormanului

 

Extras/ Viata Cuviosului parintelui nostru Cosma Grigoriatul, scrisa de tatal sau, Dimitrie Aslanidis – Nasterea si educatia

Eu, Dimitrie Aslanidis, autorul prezentei biografii, m-am casatorit cu Despina Xenidou pe 29 iunie 1941, de praznicul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, dupa razboiul greco-italian. Am trait in satul Theodosia, Kilkis.

Cateva luni mai tarziu, Despina a ramas insarcinata. In acelasi timp, aparent fara nici un motiv, a inceput sa sangereze pe nas si pe gura, aceasta continuand pana in ultima luna de sarcina. In timpul acestei luni, a avut si ameteli, de doua-trei ori pe zi. Pe 16 august 1942, ea a dat nastere unui frumos baietel, viitorul parinte Cosma. Toate necazurile luasera sfarsit, iar suferintele au fost date uitarii.

Apoi a inceput sa aiba grija de copil. Tatal meu, pe nume Ioan, ori de cate ori gasea timp pentru a se rupe de munca la camp, venea fugind sa-l vada pe copil si sa-l imbratiseze. Nu voia sa-l auda niciodata tipand sau plangand.

Socrul meu era preot, iar inainte de trecerea primei luni ne-a indemnat sa botezam copilul. Au sosit nasa, prietena si ruda noastra, doamna Angela Papadopoulou, iar Taina a inceput. I-am spus nasei sa dea copilului numele de Ioan, dupa tatal meu, care a fost foarte bucuros sa auda aceasta, spunand ca l-am numit asa tocmai ca el sa aiba grija de ei la batranete.

SPECIFICATII

An aparitie 2004