Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cuviosul Paisie Aghioritul - Epistole

0 opinii / Scrie o opinie
  • 9,50 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Cuviosul Paisie Aghioritul - Epistole

Editura Evanghelismos, Bucuresti – 2017

Traducere din limba greaca de Ieroschim. Stefan NUTESCU

Schitul Lacu – Sfantul Munte Athos

 

Extras/ pp. 195-196

Daca vreodata ne vom afla singuri si nu vom avea pe cineva ca sa-l rugam sa ne ajute pentru a ne vedea greselile noastre, atunci sa iesim afara din atmosfera chiliei noastre la un loc linistit si singuratic si sa ne cercetam pe noi insine ca pe o a doua persoana si astfel vom intelege daca mergem drept sau ne inselam pe noi insine.

*

Cercetarea de sine este absolut necesara. Sa facem precum fac bacanii, care isi urmaresc cu multa grija castigurile sau pagubele lor si cauta sa se fereasca de cele din urma, caci altfel vor da repede faliment. De asemenea, si atentia la ganduri este absolut necesara, deoarece dintr-o mica neatentie multora le-au ars casele ramanand pe drumuri si neferciti.

*

Incepatorul, pentru consolidarea casei lui duhovnicesti, pe langa materialele pe care si le-a procurat, are trebuinta si de un mester bun care, dupa ce va darama vechea casa pentru a izgoni din ea pe raul chirias, omul cel vechi, sa inceapa lucrarile in ordinea lor pana la mobilarea casei celei noi.

*

Cand incepem rindeluirea, va trebui sa gasim fibrele lemnului, ca sa nu rindeluim contra lor si din pricina noastra sa se ridice aschii. Daca lemnul are fibra neregulata, va trebui ca rindeaua sa nu aiba cutitul scos mult in afara si astfel sa patrunda adanc. In acest caz trebuie ca rindeluirea sa fie facuta cand dintr-o parte, cand din alta, caci altfel lemnele nu devin netede.

SPECIFICATII

An aparitie 2017