Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Arta mantuirii de Staretul Efrem Filotheitul

0 opinii / Scrie o opinie
  • 23,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Staretul Efrem Filotheitul

Arta mantuirii

Editura Evanghelismos, Bucuresti – 2018

Traducere din greaca de Ieroschim. Stefan NUTESCU

Schitul Lacu – Sfantul Munte Athos

Pret 20,50 Lei

 

Extras/ Omilia a VII-a/ Fericiti cei curati cu inima, ca aceia vor vedea pe Dumnezeu

Preacuratul si Preasfantul Duh sa lumineze intunericul meu ca sa va spun cateva cuvinte despre preafrumoasa virtute a rugaciunii si a curatiei sufletului.

Rugaciunea este convorbirea omului cu Dumnezeu. Dumnezeu este Duh. Si, asa cum spune Sfantul Dionisie Areopagitul, Dumnezeu este mai presus de duh. Si, prin urmare, datorita firii Sale, Dumnezeu este atat de intins, atat de revarsat peste tot, incat omul poate sa fie in orice clipa impreuna cu El si cu duhul credintei sa-L vada si sa vorbeasca cu El. Nicio persoana nu ne este atat de aproape, neincetat, asa cum este Dumnezeu.

Mare cinste este pentru un om sa aiba indraznire si sa se invredniceasca sa discute cu o persoana de vaza aici pe pamant, pentru care se socoteste important, fiindca are aceasta legatura si prietenie. Insa deasupra tuturor oamenilor si ingerilor este Dumnezeu. Si cu totii ne invrednicim sa avem impreuna aceasta cinste, sa vorbim cu El si sa-L vedem prin ochii credintei.

Toata imnografia Bisericii noastre, troparele, Slavele sunt rugaciuni. Dar mai esentiala decat toate aceste rugaciuni este aceasta mica rugaciune, care se numeste Rugaciunea mintii si se cuprinde in cele cinci cuvinte: „Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma!”