Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Ieromonahul Eftimie Athonitul - Asceti in lume (I)

0 opinii / Scrie o opinie
  • 16,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Ieromonahul Eftimie Athonitul - Asceti in lume (I)

Editura Evanghelismos, Bucuresti – 2009

Traducere din limba greaca de Ieroschim. Stefan NUTESCU

Schitul Lacu – Sfantul Munte Athos

 

Extras/ Parintele Ioan Exorcistul

In 1917, cand in Rusia a inceput revolutia bolsevicilor, au arestat in Odessa saptesprezece preoti pentru a-i executa. Insa unul din ei s-a ascuns in padure si a scapat. Apoi i-a gasit pe cei doi copii ai sai, un baiat si o fata, pe care ii ascunsesera vecinii sai si scapasera asfel de comunisti. Pe preoteasa insa au arestat-o si au executat-o. Preotul acesta se numea Ioan si era grec. I-a luat asadar pe cei doi copii ai sai si mergand din loc in loc, s-a intors pe jos, prin Romania si Bulgaria, in Grecia, patria sa. Aici a slujit ca preot in Macedonia si in Tracia. Apoi a venit in satul Skutera-Agrinio, fiindca locul preotului era vacant.

Parintele Ioan era imbracat foarte saracacios. Purta o rasa gaurita, ce avea un lemnisor in loc de nasture, iar la gat avea agatata cu un snur negru o cruce de lemn. Semana cu Sfantul Cosma Etolianul. Din pricina postului si a relei-patimiri, chipul ii devenise imaterial. Era numai „piele si os”.

Oamenii din satul Skutera l-au primit cum se cuvine si l-au ajutat in nevoile sale. Locuia intr-o camera cu cei doi copii ai sai, o fata de zece ani si un baiat de opt ani. Parintele Ioan a inceput sa liturghiseasca regulat, sa propovaduiasca cuvantul lui Dumnezeu, sa-i spovedeasca si sa-i impartaseasca pe oameni.  Alerga sa ajute duhovniceste oriunde il chemau, sa citeasca rugaciuni la bolnavi si la dobitoace bolnave, care se tamaduiau indata.

SPECIFICATII

An aparitie 2009