Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Dimineata pierduta de Gabriela ADAMESTEANU

0 opinii / Scrie o opinie
  • 75,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Gabriela ADAMESTEANU 

Dimineata pierduta - roman 

Editie Aniversara 40 de ani

Editura Polirom, 2023

 

 

„Dimineata pierduta este atat de strans legata de cadrul sau de amanuntele bogate ale vietii personajelor, incat e greu sa o lauzi ca pe o fictiune obisnuita. Pe de o parte, este un studiu foarte original al unor promisiuni uitate si al unor vise neimplinite. Dar poate fi citita si ca un indraznet punct de vedere, de un modernism tarziu, asupra unei societati intregi. Oricum ai lua-o, este o realizare uluitoare.” (Alan Brownjohn, Times Literary Supplement)

„De la un personaj la altul, de la Primul Razboi Mondial la perioada stalinista, de la un camp de lupta la inchisorile unde putrezesc prizonierii politici, Istoria in manta rosie si neagra defileaza in aceasta «dimineata» pentru totdeauna pierduta. Dimineata pierduta te arde, atatata de suflul magistral al unei proze incendiare.” (Andre Clavel, Lire)

„Autoarea se concentreaza asupra unei figuri fascinante, fara egal in literatura europeana. Cu Vica hoinarim prin Bucuresti asa cum hoinarim cu marii vagabonzi ai lui Flaubert, Doblin, Joyce.” (Andreas Platthaus, Frankfurter Allgemeine Zeitung)

„Dimineata pierduta este, fara indoiala, o capodopera a artei narative europene.” (Karl-Markus Gaub, Suddeutsche Zeitung)

Sursa: librariadelfin.ro