Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Dan COMAN | Enescu. Caiete de repetii

0 opinii / Scrie o opinie
  • 29,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Dan COMAN    |    E n e s c u    Caiete de repetii

POLIROM, 2019

Colectia Biografii romantate

||||

Extras din Caietul galben

Geamurile inghetasera tun.

Cand s-a trezit, barbatul s-a ridicat brusc in coate si vreme de cateva minute n-a facut altceva decat sa-si urmareasca buimac respiratia:

Cand inspira, aerul suiera asa cum suiera vantul, in plin viscol, pe sub usa, lipindu-i narile;

Cand expira, aerul cald ii iesea cu viteza  prea mare din plamani, iritandu-i pieptul – putea vedea respiratia plutindu-i la foarte mica distanta deasupra gurii, intarindu-se la nici patru centimetri de barba sa neagra,  ramanand prinsa in forme care mai de care mai ciudate, teapana ca un ciob de sticla, schimbandu-si brusc directia, izbind la intamplare lucrurile din jur.

Invelita cu patura groasa de lana, femeia de langa el inca dormea. Nu parea s-o deranjeze frigul. Doar mirosul ei (primul lucru pe care barbatul il simtea dimineata, imediat ce facea ochi) disparuse.

S-a ridicat si a aprins focul in vatra.

Apa din ligheanul de pe pridvor a pocnit sub apasarea palmelor sale, dezlipindu-se doar de pe margini, rotindu-se ca un cub de gheata nefolositor.

Degetele i s-au lipit, dureros de clanta, apoi de poarta de fier.

s-a intors cu bucata de gheata, pe care a tantit-o in oala de pe cuptor.

Dupa ce s-a trezit ea, s-au spalat pe maini si pe fata, umar langa umar, murmurandu-si fiecare pentru sine rugaciunile de dimineata.

Apoi ea s-a imbracat, ca intotdeauna, in negru, el cu costumul cel nou, croit special la atelierul din Dorohoi si s-au dus la biserica.

SPECIFICATII

An aparitie 2019