Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Crestinism si democratie de Dr. Marius ANDREESCU

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:SC_00299
  • Editura: Agaton
  • 38,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Dr. Marius ANDREESCU

Crestinism si democratie

In Constitutie si in viata sociala

Viata, libertatea, credinta, familia, neamul

Editura Agaton, Fagaras – 2021

Colectia Biserica in cetate – 4

Pret 38,00 lei

 

Extras/ IV. Concluzii/ p. 53

Viata individuala si sociala a oamenilor, in conditiile in care raportarea la Dumnezeu si dreapta credinta ortodoxa sunt refuzate sau chiar blamate, sunt orientate contra firii aproape exclusiv pentru a avea si nu pentru a fi. Oamenii de rand, dar si guvernantii au uitat ca existenta si viata sunt daruite din iubirea lui Dumnezeu, iar noi, omul ca persoana dar si societatea, putem fi cu adevarat liberi, putem exista si trai autentic numai prin Dumnezeu si pentru Dumnezeu, iar adevaratul sens al vietii este cu preponderenta unul spiritual, valoric, nu unul material. Or, cetatenii si guvernantii au consacrat in constitutii ca fiind sacra proprietatea si nu dreptul la viata.

In spiritul traditiilor ortodoxe milenare ale poporului roman, dar si pentru a conferi un grad de protectie constitutional vietii omului, care sa corespunda naturii divine a omului, ca fiind creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, propunem ca in Constitutie sa se proclame expres ca:

Dreptul la viata este sacru si inviolabil” si „Protectia constitutionala si garantarea dreptului la viata incepe din momentul conceptiei, in stadiul intrauterin”.