In exclusivitate Icoana Sfantului Cuvios Iosif Isihastul

Psihologie pastorala de Stavros I. BALOYANNIS

0 opinii / Scrie o opinie
  • 20,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Stavros I. BALOYANNIS

Psihologie pastorala

Editura Doxologia, Iasi - 2015

Traducere din limba greaca de Emanuel DUMITRU

Carte tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului TEOFAN, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

Pret 20,00 Lei

 

Extras/ p. 39

Consecintele maltratarii copiilor de catre parinti sunt si mai grave pentru copiii aflati la varsta preadolescentei sau a adolescentei. Bataile repetate si evaluarea negativa de catre parinti a faptelor copilului, il indeparteaza sufleteste de acestia si, uneori, ii face pe copii sa se indeparteze de familie, fapt ce are severe urmari psihice si sociale in viata acestuia. De regula, copilul care s-a indepartat de familie poarta experiente traumatice profunde, care ii afecteaza intreaga structura a personalitatii. Aceasta face ca acesti copii si adolescenti sa fie inclinati deseori spre infractionalitate sau, in general, spre comportament antisocial.

In 1968, in Washington D.C., a fost infiintata o comunitate pentru copiii si adolescentii care isi paraseau familiile (runaway house). In aceasta comunitate isi pot gasi refugiul persoane intre 10 si 18 ani, care pot ramane acolo de la o zi pana la o perioada de 6 saptamani.

In cadrul comunitatii functioneaza diferite scoli si grupuri de ocupare a fortei de munca, in paralel functionand un serviciu social, care, secondat de ajutorul psihiatrilor, are ca scop readucerea copiilor in sanul familiei.

Experienta acestor asistenti sociali dovedeste faptul ca intreaga lucrare a readucerii copilului in familia sa este deseori foarte anevoioasa.

SPECIFICATII

Editura Doxologia