Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Casatoria de la taina la institutie de Protoprezbiter Antonios KALLIGERIS

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:sc_00251
  • Editura: Andreas
  • 15,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Protoprezbiter Antonios KALLIGERIS
Casatoria, de la taina la institutie
Editura Andreas
Traducere din limba greaca: Pr. Ion Andrei TARLESCU, Drd. Institutul de Studii Sud-Est Europene – Academia Romana
Pret 15,00 Lei
 

Extras/ Cuvant inainte
Aceasta lucrare nu este nimic altceva in afara de o propunere. La modul cel mai sigur, ar putea fi considerata motiv de cercetare in spatiul foarte greu al stiintelor. Una dintre stiinte este Pastoratia casatoriei si a familiei. Un al doilea spatiu stiintific de cercetare este istoria, cu ramurile acelea care studiaza societatile trecutului si, in special, evolutia familiior in timp.
Cercetarea noastra are ca scop sa mearga pe urmele trecutului, folosind metodele ramurilor istoriei, pentru a vedea in ce mod Biserica si-a exercitat lucrarea ei pastorala in diferite regiuni, cum ar fi Apusul si Rasaritul.
Subiectele referitoare la casatorie si familie reprezinta pentru numerosi cercetatori ai multor materii cunoscute de public un larg cadru de studiu si cercetare.
Pentru istorici, in special, aceste subiecte sunt de ultima ora si sunt cercetate cu mult interes. La fel se intampla si cu spatiul Teologiei Pastorale. Cercetarea se gaseste abia la inceput, cu toate ca, de-a lungul perioadelor de timp, sunt publicate multe studii foarte importante.
Aceasta realitate, dar si diversitatea subiectelor casatoriei si familiei ne-au dat curajul sa vorbim, trudindu-ne ca inaintasii nostri, si sa raspundem la intrebarile prezentului, care sunt multe si grele.
Astazi, in special, cand toate sunt caracterizate de schimbari seismice, credem noi ca este foarte important sa invatam din metoda cu care Sfintii nostri au dat piept cu schimbarile asemanatoare epocii lor.