Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Te voi logodi cu Mine pe vecie

0 opinii / Scrie o opinie
  • 33,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Pr. dr. Ioan-Lucian RADU

„Te voi logodi cu Mine pe vecie”

Metafora casatoriei lui Dumnezeu cu omul la Profetul Osea

Editura Doxologia, Iasi – 2020

Carte tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului TEOFAN, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

Pret 33,00 Lei

 

Extras/ pp. 212-213

In binecuvantarea adresata lui Iacov, Isaac mentioneaza painea si vinul ca dar de belsug al pamantului si ca expresie a prosperitatii care vine de la Dumnezeu: „Sa-ti dea tie Dumnezeu din roua cerului si din belsugul pamantului, grau mult si vin” (Fc. 27, 28). [...]

Sfantul Ipolit al Romei spune ca aceasta formula de binecuvantare „Il indica in mod clar pe Dumnezeu Cuvantul, Care a coborat din cer ca roua. Pamantul este trupul pe care l-a luat din Fecioara. Prin cuvintele <<paine multa si vin>>, profetul arata sfintii, care sunt adunati impreuna, precum graul in hambar, si sunt mantuiti de Duhul ca prin vin”.

Prin „paine si vin”, Sfantul Chiril al Alexandriei intelege „putere si fericire”, caci „pe drept se spune ca painea intareste inima omului, iar vinul ii inveseleste inima. Painea este simbolul puterii fizice, vinul al celei spirituale. Ele sunt date celor care sunt in Hristos prin Duhul. In ce alt mod am fost noi facuti statornici si tari in evlavie si nemiscati si constienti sa gandim lucrurile cele bune? Cu siguranta, ni s-a dat noua puterea de a calca peste serpi si peste scorpii, si peste toata puterea vrajmasului. Acesta, cred, este intelesul abundentei graului. Dar am primit si vin. <<Ne bucuram in nadejde>> (Rom. 12, 12) si <<ne-am umplut de bucurie>> (Ps. 125, 3), potrivit Scripturii.