Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Consimtamantul de Vanessa SPRINGORA

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:sc_004798
  • Editura: Polirom
  • 34,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Vanessa SPRINGORA

Consimtamantul

Premiul Jean-Jacques ROUSSEAU pentru autobiografie

POLIROM, 2021

Colectia Biblioteca Polirom Actual

Traducere din limba franceza si note de Alexandra COSMOLICI

Pret 34,95 Lei

 

Extras/ 1 Copilul

In zorii vietii mele, straina de orice experienta, ma numesc V. si, de la inaltimea celor cinci ani ai mei, astept dragostea.

Tatii sunt pentru fiicele lor protectori. Al meu nu e decat o adiere. Mai degraba decat de o prezenta fizica, imi amintesc de o mireasma de vetiver care invaluia baie la primele ore ale diminetii, de obiecte masculine imprastiate ici-colo, o cravata, un ceas de mana, o camasa, o bricheta Dupont, un fel anume de-a tine tigara intre aratator si mijlociu, destul de departe de filtru, un mod de a vorbi, intotdeauna ironic, ce nu ma lasa niciodata sa ghicesc daca vorbeste serios sau nu. Pleaca devreme si se-ntoarce tarziu. E un barbat ocupat. Si foarte elegant. Meseria lui se schimba prea repede ca sa-mi pot da seama cu ce se ocupa de fapt. La scoala, cand sunt intrebata ce lucreaza, nu sunt in stare sa raspund, dar, in orice caz, fiindca lumea exterioara il atrage mai tare decat viata domestica, e cineva important. Sau cel putin asa imi inchipui. Costumele lui sunt mereu impecabile.

Mama a ramas insarcinata cu mine la varsta frageda de douazeci de ani. E frumoasa, cu parul de un blond scandinav, chipul bland, ochi albastri-deschis, o silueta zvelta cu rotunjimi feminine, o voce placuta. Adoratia pentru ea nu are limite, e soarele meu si bucuria mea.