Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cat suporti adevarul. Sfaturi terapeutice despre suflet si relatii - Grigoris Vasiliadis

0 opinii / Scrie o opinie
  • 15,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

GRIGORIS VASILIADIS, PSIHOLOG-PSIHOTERAPEUT | CAT SUPORTI ADEVARUL? SFATURI TERAPEUTICE DESPRE SUFLET SI RELATII. 

EDITURA ECUMENITA, 2018. 

TRADUCERE DIN LIMBA GREACA: CRISTIAN SPATARELU. 


Extras de la pag. 7 

Cat ne costa sa ne renastem 

Unii spun ca fiecare din noi, daca vrea, poate deveni om bun. De altfel asta nu costa nimic.Dar e gresit. Pe “ego”-ul tau il costa o moarte foarte scumpa pentru tine – singura moarte de care ti-e teama cu adevarat. Insa o moarte care aduce o nastere cutremuratoare! Nasterea ta ca om. 

Omul renascut n-are nevoie sa fie “om bun”. E suficient ca s-a renascut din cenusa lui. “Omul bun” de obicei nu este renascut. De aceea deseori ramane gol pe dinauntru, inchipuindu-si ca in profundele lui lipsuri este indestulat. De aceea nu-l costa mult iar costul este achitat. 

Nu vrei sa te abati de la calea obisnuintei

Nu urci treptele autocunoasterii bazandu-te pe obisnuinta.Mergand pe calea obiceiurilor tale nu vei intalni ciclopi si lestrigoni.Insa nici nu vei castiga ceva din aceasta calatorie. Doar ajungand la capatul tarmului cunoscut de tine vei putea vedea largul marii ce te asteapta dintotdeauna s-o cercetezi strabatand-o. Doar in centrul labirintului, cand vei atinge marginile sinelui tau, il vei vedea pe Dumnezeu fata catre fata. 

Rupe in sfarsit lantul fricii 

Inceteaza sa spui lamentatiile, supararile, si temerile tale celorlalti, prietenilor si rudelor tale, sub pretextul exprimarii si comunicarii libere. Nu este o reactie psihica sanatoasa la greutatile pe care le intalnesti in viata sa te refugiezi in monomania fricii. Nu te va face mai puternic inchiderea in fata perspectivei bucuriei. 

Daca este sa impartasesti celorlalti ceva placut, optimist si incurajator, ceva care alina durerea si frica semenului tau, ceva care raspandeste valuri de iubire, atunci da, vorbeste! Striga-l, scrie-I pe pereti, rosteste-l, transmite-l pe orice cale! 

Sufletul uman si societatile sunt ca floarea soarelui: mereu se revigoreaza luand putere de la lumina soarelui. 

Pofta vine mancand 

Multi spun: “Fa un lucru doar daca-l faci din toata inima...!”. Dar nu este asa. Aici este nevoie de discernamant. 

Deseori, inainte de a recunoaste ca ceva vine din spatiul inimii, din spatiul vointei sincere, curate si unitare, este important sa intri in procesul testarii acestuia. Sa faci loc inca unei incercari sovaitoare si indoielnice, incat sa oferi sinelui tau modalitatea de a constientiza trairea autentica provenita din inima. Sa nu pretinzi ca lucrurile sa fie perfecte si finalizate, mai ales cand te afli la primii pasi ai autocunoasterii. 

Incercand sa faci un lucru pe care nu-l cunosti inca din experienta, dar spre care esti dispus psihic, atragi acel lucru, iar acela la randul lui te invita sa-l faci! 

“Pofta vine mancand” in lucrurile ce cu adevarat ai nevoie in cele din urma sa ti se intample. 

Fa-le, deci, chiar si cu... “jumatate de inima”. Si... de unde stii? Poate ca si cealalta jumatate se va deschide din admiratie, din dragoste pentru cea dintai jumatate. 


SPECIFICATII

An aparitie 2018