Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Aici odihneste Arthur de Philip REEVE

0 opinii / Scrie o opinie
  • 44,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Philip REEVE

Aici odihneste Arthur

POLIROM JUNIOR, 2022

Traducere din limba engleza de Iulian BOCAI

 

Extras/ XXXIII

Aproape in fiecare noapte, cand Arthur era plecat, Gwenhwyfar se intalnea cu Bedwyr. Sosise toamna. Pomii erau plini de fructe. Cu toate ca trecusem de recolta merelor, oastea lui Arthur intarzia sa apara, zi dupa zi, cerul ramanea senin, soarele galben, iar norii pluteau fara incetare pe deasupra cetatii, ca o flota iesita pe mare. Incetul cu incetul am inceput sa ne ingrijoram. Ne asteptam ca in orice clipa sa se strice vremea si sa se intoarca Arthur.

Si totusi, aproape in fiecare seara, stapana mea se intalnea cu Bedwyr. Si de fiecare data o insoteam. Stia ca-i stiu secretul si cred ca-i facea placere. Uneori, ma privea cu o urma de mandrie in ochi, de parca ar fi vrut sa-mi spuna: Nu sunt atat de batrana si haina pe cat credeai, nu-i asa, Gwyna? Dar in cele din urma, nu-mi spunea decat s-o astept afara. Apoi intra in bezna din templu.

Fireste ca nu asteptam. Ma tineam dupa ea. Ma ghemuiam printre ruine si ferigi si-mi ciuleam urechile, ca sa dau un inteles soaptelor de peste apa galgaitoare a izvorului.

„Ce facem cand se intoarce Arthur?”

„De unde stim c-o sa se intoarca? Poate il omoara cineva, asa cum l-au omorat pe Valerius. Poate ca razboinicii se vor intoarce impotriva lui.”

„Nu cred. E un lider puternic. E invincibil.”