Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Zece cuvantari bisericesti la Postul Mare. Despre ingrijirea sufletului

0 opinii / Scrie o opinie
  • 39,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Zece cuvantari bisericesti la Postul Mare. Despre ingrijirea sufletului, Sfantul Nectarie de la Eghina - Editura Doxologia

Primul volum din Opera completa a Sfantului Nectarie de la Eghina cuprinde scrierile Zece cuvantari bisericesti la Postul Mare si Despre ingrijirea sufletului. Zece cuvantari bisericesti la Postul Mare abordeaza teme precum: „Despre marturisire”, „espre iubirea si slujirea datorate lui Dumnezeu”, „Despre slujirea in duh si in adevar a lui Dumnezeu”.

Cele 11 omilii adunate sub titlul colectiv Despre ingrijirea sufletului abordeaza teme referitoare la libertatea omului, pocainta si importanta Sfintei Euharistii. „Caracterul falsei libertati este iubirea legii pacatului, dependenta morala, subjugarea morala, rautatea, boala, orbirea, mandria, nerusinarea, frica, indrazneala, nebarbatia, cele de jos, smerenia, necuviosia, nedreptatea, minciuna, lipsa de constiinta si toate celelalte rele care il spurca pe om si il reduc la nimic. Cel ce nu este liber din punct de vedere moral intineaza chipul lui Dumnezeu si omul in cinste fiind, se aseamana dobitoacelor celor fara de minte, este lipsit de cinste, este smerit si se nimiceste.

Cel liber moral este cu adevarat liber, fiindca, daca libertatea morala este vointa noastra libera cu adevarat, si vointa noastra libera este libertatea, atunci numai cel moral liber este cu adevarat liber. Cel ce este neliber moral este neliber si in fapta. Caci, daca dependenta morala este robie morala, si robia morala este starea de nelibertate, urmeaza ca cel ce este neliber moral este si in fapta neliber si rob legii pacatului, neputand sa fie atras spre ceva bun, fiind sfatuit de vointa lui. Din pricina acestei robii, zice si sfantul Apostol Pavel: Au nu stiti ca sunteti robi acelui caruia va supuneti?, iar Sfantul Ioan Gura de Aur zice: „Faptul de a cadea si de a ceda patimilor este cea mai de pe urma robie, iar acela [care cedeaza] ignora faptul ca numai libertatea le poate stapani pe acestea”.

Sursa: www.edituradoxologia.ro

SPECIFICATII

Traducere Laura Enache
An aparitie 2015
Coperta Cartonata
Dimensiuni 17 x 24 cm
Nr. pagini 406
Limba Romana
Cod 978-606-666-415-8