Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Arhimandritul Emilianos Simonopetritul | Viata in Duh – cateheze si cuvantari

0 opinii / Scrie o opinie
  • 25,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Arhimandritul Emilianos Simonopetritul    |    Viata in Duh – cateheze si cuvantari

DEISIS, Sibiu – 2011

Editia a II-a

Traducere diac. Ioan I. ICA jr

||||

O stare alcatuita din Iisus/ e x t r a s

Iubitii mei copii! Minunata e Evanghelia zilei de astazi! O Evanghelie pe care am auzit-o de multe ori, o Evanghelie pe care o traiim necontenit si, mai cu seama, o traim adevarat la fiecare dumnezeiasca Liturghie. Faptul ca in aceasta viata seaca dorim indeosebi dumnezeiestile Liturghii e atat de caracteristic. Si atunci cand noi si, in general, poporul lui Dumnezeu aude de o Liturghie sau de o priveghere, primul si singurul lucru la care se gandeste e sa ia parte la ea. Fiindca, intr-adevar, dumnezeiasca Liturghie nu e nimic altceva decat o astfel de masa in aer liber, ca aceea pe care ne-a pus-o inainte astazi Domnul.

Si ce spunea Evanghelia? Iisus i-a adunat. De ce? „Fiindca n-aveau ce sa manance” (Mc 6, 36). I-au spus Apostolii ca nu aveau ce sa manance. Multimile poporului, miile de oameni care-L urmasera, ajunasera. Tocmai de aceea Domnul le-a poruncit sa-i aseze pe toti cete, cete, pe iarba verde (Mc 6,39), ca sa poate sa sature sufletele lor.

Au iesit si El i-a adunat.

Iubitii mei, dumnezeiasca Liturghie e in primul rand o astfel de iesire pe care o savarsim necontenit, si o astfel de sedere in aer liber, ca sa putem sa mancam. O iesire. Dar de unde iesim? Aceia au iesit din satele si din orasele lor. Noi iesim din sinea noastra si din locurile in care traim.

SPECIFICATII

Traducere Diac. Ioan I. Ica jr.
An aparitie 2011
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 350
Limba Romana
Cod 978-973-7859-75-4