Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Arhimandrit Emilianos SIMONOPETRITUL - Dumnezeiescul urcus

0 opinii / Scrie o opinie
  • 50,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Arhimandrit Emilianos SIMONOPETRITUL - Dumnezeiescul urcus

Talcuire la Cuviosul Teognost

Editura Sf. Nectarie, Arad – 2020

Seria Talcuiri filocalice – 7

Traducere din limba greaca – Ieromonah Agapie CORBU

 

Extras/ Nota

Traducatorul si Editura Sfantul Nectarie multumesc din inima PREACUVIOASEI MAICI NICODIMI, Stareta Sfintei Manastiri Ormylia Halkidicii, pentru dragostea cu care ne-a incredintat spre traducere si tiparire volumul de fata.

Extras/ Capul 29 (p. 137)

Dar, stand cu desfatare in lume, te afli in pericolul sa se lipeasca de tine unele intipariri ale patimilor, sa se amestece cu mintea ta, cu inima ta, cu iubirea ta pentru Hristos unele interese, unele intipariri patimase. Sa luam un exemplu! Merg la biserica, dar vreau sa sed. Aceasta este o intiparire patimasa, pentru ca „merg la biserica” inseamna ca sunt un inger care privegheaza, ca mintea mea s-a inaltat la Cer. Cand sed, mintea mea nu poate fi in Cer. Ma concentrez oarecum trupeste, dar, pentru ca trupul se odihneste, sufletul si mintea se molesesc, si sunt ca adormit. Prin urmare, faptul ca vreau sa sed in biserica este o urma, o intiparire a unei patimi, a patimii trandaviei. Sau mergi sa te impartasesti, dar nu iti faci pregatirea cuvenita. Faptul ca nu iei in serios acest element deosebit al vietii tale duhovnicesti este o urma lasata de o patima, de o obisnuinta rea.

Asadar, fii atent ca nu cumva sa se lipeasca de viata ta duhovniceasca de zi cu zi si unele obisnuinte rele! De exemplu, traiesc atent, dar, cand intalnesc o anumita persoana, fiindca am suferit o trauma in copilarie, din partea lui, il osandesc. Aceasta este o urma lasata de o patima. Sau ma duc undeva si, daca se poarta cu mine cu iubire si pretuire, ma simt bine si ma port, la randul meu, frumos, le spun cuvinte duhovnicesti. [...]

SPECIFICATII

An aparitie 2020