Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Victoria Dragu DIMITRIU |Cu doamna Rodica Filip von Becker despre Bucurestii sculptorului Emil Wilhelm von Becker

0 opinii / Scrie o opinie
  • 42,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Victoria Dragu DIMITRIU    |    Cu doamna Rodica Filip von Becker despre Bucurestii sculptorului Emil Wilhelm von Becker

Editura Vremea – Bucuresti, 2019

Colectia Planeta Bucuresti – initiata si coordonata de Silvia COLFESCU

||||

Extras din primul capitol – Darurile Bucurestilor

M-a tulburat intotdeauna felul in care isi taie calea spre noi povestile Bucurestilor. Cineva zareste din goana troleibuzului un nume incrustat pe o placa de marmura, la un colt de strada, si povestea isi gaseste de indata loc in saga unei familii; altcineva recunoaste in multime un profil, asemanator cu al unei fiinte iubite, pierdute demult, si soapta devine strigat ascutit; un domn se apleaca asupra unei cateluse ratacite pe strada, isi ofera ajutorul, o suta de povesti vor inflori din crampeiul acelei clipe; un prieten vechi te cauta in inghesuiala unui vernisaj, sa-ti comunice un fapt important; cineva a uitat tot si se straduieste sa-si destepte amintirile; altcineva intinde o mana, sprijinindu-te sa cobori cateva trepte in timp; undeva se deschide o poarta si intamplarile locului tasnesc navalnic din ziduri; o carte necitita lasa sa cada un petec de hartie cu o adresa; un telefon iti desteapta emotii stinse demult. Descifrezi, scrijelita in piatra, pe postamentul unei statui, ingropat intre crengi de maces si spini, semnatura unui artist. Istorioara tresare prin bucoavnele vechi, la biblioteca, primul volum, luat in mana absolut la intamplare, iti furnizeaza, neasteptat, detalii sublime.

Povestea pare ca a si inceput a se depana, se stabilesc reperele, urzeala e pregatita, bateala abia asteapta sa-si impleteasca culorile printre firele intinse. Apoi undeva se rupe o ata de paianjen, se rostogoleste un bob de mac, cineva se teme ca va destepta adevaruri primejdioase, dureri impietrite, suspiciuni adormite, si povestea se curma. Trebuie sa ai noroc, trebuie sa te grabesti, altfel aurora boreala clipeste si se stinge pentru totdeauna.

SPECIFICATII

An aparitie 2019