Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Tara Sfanta, arena operei mantuitoare

0 opinii / Scrie o opinie
  • 30,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Tara Sfanta, arena operei mantuitoare, Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei - Editura Reintregirea

Inaltpreasfintitul Parinte Irineu ne ofera in cele 15 capitole ale acestei carti nu mai putin de 14 itinerarii spirituale de parcurs in tara Sfanta si o ampla prezentare a Bisericii Sfantului Mormant. Rod al sederii Sale in Israel, in calitate de reprezentant al Bisericii Ortodoxe Romane pe langa Patriarhia de Ierusalim si Palestina si superior al Asezamintelor Romanesti de la Ierusalim si Iordan, ea ne prezinta o fascinanta experienta de viata, amprentata de Mantuitorul lumii, cu valoare de calauza pentru cei ce poarta in suflet dorul tarii Sfinte.

Suntem invitati, asadar, de catre Ierarhul nostru, sa ne inchinam la Mormantul plin de lumina al Domnului Iisus Hristos, sa mergem pe urmele Nazarineanului, prin Galileea neamurilor si sa ajungem la locul Templului sfant din Ierusalim; apoi, impreuna cu samarineanul milostiv, sa ne indreptam spre cetatea Ierihonului, sa ajungem la Betleem, pentru a ne bucura de Nasterea Domnului, sa urcam pe Muntele Sinai, scaldat in focul dumnezeirii, sa inaintam pe valea Cedronului – valea lacrimilor si a judecatii, sa ne plecam genunchii in Gradina Ghetsimani, sa parcurgem, cu evlavie, calea Crucii si urcam pe Golgota, apoi pe Sion. in fine, suntem indemnati sa calatorim, in duioasa companie a Mantuitorului, spre Emaus si, in cele din urma, sa urcam pe Muntele Maslinilor, pentru a vedea parga umanitatii, inaltandu-se de-a dreapta Tatalui.

intr-un mod absolut fermecator si captivant, inaltpreasfintia Sa reuseste, in cele aproape 400 de pagini ale cartii, sa alterneze informatii interesante legate de locuri sau personaje sfinte cu date istorice si cu explicatii exhaustive despre istoria poporului ales si despre istoria erei crestine, intemeiata pe invatatura, minunile si adevarurile de credinta revelate de Mantuitorul Iisus Hristos. Ierarhul nostru ofera, de asemenea, si sfaturile duhovnicesti necesare la intalnirea cu locurile sfinte, a caror bogatii spirituale sunt inepuizabile.

Foarte bine informat, inaltpreasfintitul Parinte Irineu ne propune o carte a carei lectura ne cucereste inca de la primele pagini si, ceea ce este cel mai important, reuseste sa ne emotioneze si sa ne miste inimile, cufundandu-le in taina coplesitoare a intruparii, nasterii, vietii, mortii si invierii lui Iisus, dar si in misterul celor mai sfinte locuri de pe pamant.

Sursa: www.editura.reintregirea.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2014
Coperta Brosata
Dimensiuni 16 x 22,5 cm
Nr. pagini 397
Limba Romana
Cod 978-606-509-268-6