Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Solenoid

0 opinii / Scrie o opinie
  • 72,25 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Solenoid , Mircea Cartarescu - editura Humanitas

Carte recomandata de Dorina Chiriac, ca # librarpentruozi , in seara de miercuri, 16 martie, 2016, la Libraria Bizantina.

„Vreau sa scriu o dare de seama despre anomaliile mele. In viata mea obscura, in afara oricarei istorii, si pe care doar o istorie a literaturii ar fi putut-o fixa in taxinomiile ei, s-au intamplat lucruri care nu se intampla, nici in viata si nici in carti. As fi putut scrie despre ele romane, dar romanul tulbura si ambiguizeaza sensul faptelor. As putea sa le pastrez pentru mine, cum le-am tinut pana acum, si sa ma gandesc la ele pana-mi crapa capul in fiecare seara in care stau ghemuit sub patura, pe cand afara ploaia izbeste furios in geamuri.

Dar nu mai vreau sa le pastrez doar pentru mine. Vreau sa scriu un raport, desi nu stiu inca in ce fel si ce-am sa fac cu paginile astea. Nu stiu nici daca e timpul potrivit pentru asta. Inca n-am ajuns la nici o concluzie, la nici o coerenta, faptele mele sunt vagi fulgerari in netezimea banala a celei mai banale vieti, mici crevase, mici inadvertente. Formele astea informe, aluziile si insinuarile, accidentele de teren uneori insignifiante in sine, dar capatand, luate-mpreuna, ceva strain si obsedant, au nevoie de o forma ea insasi noua si neobisnuita ca sa poata fi relatate.

Nu roman si nici poem, caci ele nu sunt fictiune (sau nu pe de-a-ntregul), nici studiu obiectiv, fiindca multe dintre faptele mele sunt singularitati ce nu se lasa reproduse nici macar in laboratoarele mintii mele.“

Sursa: www.humanitas.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2015
Coperta 14,5 x 20,5 cm
Nr. pagini 840
Limba Romana
Cod 978-973-50-5059-7