Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cristian TEODORESCU | Bucuresti, marea speranta ( roman )

0 opinii / Scrie o opinie
  • 34,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Cristian TEODORESCU    |    Bucuresti, marea speranta    ( roman )

POLIROM, 2019

Colectia fiction, Ltd

||||

Extras din primul capitol – Patru gresii

De vreo doua saptamani, doamna Ana incepuse sa-si spuna tot soiul de povesti de una singura. Nepoata ei Daniela, care era doctorita si careia Ana ii depanase istorii din tinerete si din viata familiei, se temea ca bunica ei se pregatea sa moara. Asa ca o pandea prin usa intredeschisa, in timp ce doamna Ana vorbea despre mama ei, moasa Vasilica, si despre toate cate li se intamplasera moasei si sotului ei Tiberiu.

In zilele acelea, Daniela l-a invitat pe prietenul ei, care voia sa se faca scriitor, sa asculte ce zicea bunica ei. Cristian a tras cu urechea la ceea ce vorbea doamna Ana si apoi i-a sugerat Danielei sa scrie ce auzea. Daniela stia dinainte o parte dintre aceste povesti, dar l-a intrebat pe prietenul ei de ce si le povestea de una singura bunica. Poate pentru ca nu avea nici un interlocutor in casa, a fost de parere Cristian, care n-o prea inghitea pe bunica Danielei. Asta pentru ca intr-o seara, cand era cu Daniela in camera ei, bunica-sa a deschis usa fara sa bata si i-a surprins intr-o situatie clara.

Batrana de 94 de ani le-a spus amandurora ca asa ceva nu se cuvenea inainte de casatorie. La care Daniela i-a raspuns ca nici ea nu fusese altfel in tinerete. Sau uitase ce-i povestise? Doamna Ana i-a replicat ca, daca ea facuse prostii in tinerete, asta nu insemna ca nepoata ei, doctorita, trebuia sa le repete. Apoi s-a retras din incapere si a inchis usa dupa ea, ca si cum le-ar fi lasat Danielei si prietenului ei posibilitatea sa continue ceea ce incepusera.

Pentru batrana doamna barbatii erau niste unii care profitau de picioarele desfacute ale femeilor. [...]

SPECIFICATII

An aparitie 2019