Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Fata de pe Drumul Matasii Povestiri de Liviu SURUGIU

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:sc_004798
  • Editura: Polirom
  • 29,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Liviu SURUGIU

Fata de pe Drumul Matasii Povestiri

POLIROM, 2021

Colectia EGOproza

Pret 29,95 Lei

 

Extras/ Scrisoare pentru tatal meu

„Draga Francisc Tudoran,

Daca citesti aceasta srisoare inseamna ca nu te mei numesti asa. Inseamna ca m-au mintit, nu mi-au respectat alegerea.

Fiindca eu am ales sa mor.

Asta inseamna sa mai traiesc doar cele trei luni pe care le mai am. Nu pot renunta la ele. Te vei intreba de ce. E greu de inteles. Pentru mine sunt totul, pentru tine... nimic.

Poate ca ma vei intelege daca-ti voi spune ca nu mi-am cunoscut niciodata tatal. A murit cand aveam doar un an si toata viata mi-am imaginat ca se va intoarce pe plaja unde a disparut. Mama s-a dus mai tarziu, dar n-am simtit niciodata sa ma iubeasca prea mult...”

 

Francisc lasa binoclul in jos. Era o dupa-amiaza calduroasa si linistita, ca tot acel august din doua mii si ceva. Nimic nu trada faptul ca peste cateva ore avea sa puna pe hartie ultima scrisoare din viata lui.

Inca trei luni. Nu-i parea rau decat ca avea sa vina iarna intre timp. Ca nu se intampla in plina vara, asa cum ii placuse sa traiasca mereu.

Se sterse la ochi cu degetele inmanusate. In ciuda caldurii, purta pelerina si cizme pana la genunchi. Din umbra glugii i se vedea doar binoclul, ca o stranie exoftalmie, facandu-l sa semene cu o insecta uriasa care se para de arsita ucigatoare sub armura chitinoasa.