Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Sfintii printre noi: de la Paisie Olaru la Rafail Noica. Duhovnici pe care i-am cunoscut

0 opinii / Scrie o opinie
  • 20,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Sfintii printre noi: de la Paisie Olaru la Rafail Noica. Duhovnici pe care i-am cunoscut, de Mitropolitul Serafim Joanta - Editura Doxologia

Cartea este structurata in doua parţi: I. studii referitoare la monahismul romanesc; II. chipuri ale duhovnicilor de referinţa din Biserica Ortodoxa Romana.

„Multumesc ostenitorilor Editurii Doxologia a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei pentru initiativa de a aduna intr-un volum cateva texte de spiritualitate ortodoxa si marturii despre duhovnici pe care i-am cunoscut, aparute in diferite publicatii in limba romana sau in limba germana.

Dumnezeu m-a chemat sa slujesc Biserica in Occident, unde Ortodoxia este minoritara si putin cunoscuta. Totusi ea fascineaza pe multi occidentali, mai cu seama prin spiritualitatea ei exprimata in Liturghie si in icoana. Asa se face ca, in cei aproape 30 de ani de slujire in context occidental, ca preot si apoi ca episcop, am fost invitat adeseori sa pre-zint spiritualitatea ortodoxa in medii eterodoxe. De fiecare data a trebuit sa tin seama de auditoriul, putin sau deloc cunoscator al Bisericii Ortodoxe, si sa prezint subiectul cerut intr-o forma simpla si didactica, mai putin obisnuita pentru cititorul ortodox. Discutiile insa pe marginea textului au avut intotdeauna un caracter familial si pragmatic, cu exemple concrete din viata unor mari Parinti duhovnicesti sau chiar a unor credinciosi de rand. Exemplele edifica mai mult decat invatatura abstracta! Totusi este nevoie si de cunoasterea teoretica a credintei pentru a nu cadea in erezie sau in superstitie.”

(IPS Serafim, fragment din Cuvantul introductiv)

SPECIFICATII

An aparitie 2015
Coperta Brosata
Dimensiuni 14,5 x 23 cm
Nr. pagini 282
Limba Romana
Cod 978-606-666-475-2