Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Chipuri de ieri si de azi in rama vesniciei

0 opinii / Scrie o opinie
  • 33,50 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor  |  Chipuri de ieri si de azi in rama vesniciei

Editura TRINITAS a Patriarhiei Romane, 2015

Colectia Media Christiana

Seria Lumina

Carte publicata cu binecuvantarea Preafericitului Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

||||

Extras din Prolog semnat de autor

Pentru toti oamenii, trecerea prin lumea aceasta vremlnica este un mare dar de la Dumnezeu, insa, prin viata si faptele lor, unele persoane aduc slava lui Dumnezeu, preamarindu-I numele si, in acelasi timp, aduc bucurie si aproapelui, chiar si atunci cand, la prima vedere, aceasta pare neinsemnata. Viata fiecaruia dintre acestia este o poveste adevarata si fascinanta.

Volumul Chipuri de ieri si de azi in rama vesniciei cuprinde texte ce au fost publicate in Ziarul Lumina, in cadrul rubricii saptamanale Lumina din inimi, in perioada 2011-2014, scrise in timpuri si locuri diferite, cu prilejul unor sarbatori sau evenimente bisericesti, al unor intalniri la ceas de seara sau al unor fericite aduceri aminte.

Avand demnitati si responsabilitati diferite in Biserica lui Hristos cea una, sfanta, soborniceasca si apotolica, patriarhii, mitropolitii, arhiepiscopii, episcopii, arhimandritii, protosinghelii si preotii de mir ale caror chipuri au fost creionate in acest volum sunt modele de slujire si de ravna catre Imparatia cerurilor. Trecerea prin viata Bisericii a persoanelor prezentate in acest volum nu a ramas si nu va ramane neconsemnata si, mai mult decat atat, numele unora dintre ele sunt pomenite permanent in ectenii si rugaciuni.

Paginile acestei carti sunt file de viata si lumina, descrieri si marturisiri ale unor oameni care, pentru comoara cea de mare pret a Imparatiei celei fara de sfarsit, au daruit totul: tinerete, pricepere, rabdare si mai ales iubire. O iubire nelimitata, neinteresata, neconditionata. Iubire de Hristos si de oameni, de Biserica si de Dumnezeu, care te calauzeste catre Ceruri, intru netrecatoare bucurie.

Intr-o vreme cand omul, care inregistreaza atatea succese economice si tehnologice, esueaza in ceea ce priveste cautarea sensului vietii sale, slujitorii Bisericii amintiti in aceasta carte reprezinta portrete-model care si-au daruit viata si trairile Stapanului veacurilor, Rasplatitorul si Judecatorul nostru, al tuturor. Omul nu poate afla sensul vietii sale daca Il cauta in afara limitelor lumii. Prin raportarea la Dumnezeu se elibereaza si se implineste ca persoana-chip al lui Dumnezeu. Viata cea adevarata isi are obarsia in izvorul existentei, in Dumnezeu.

2483 c – (300 c + 160 c) = 2023 c/ 8 t/ 96

SPECIFICATII

An aparitie 2015
Coperta Brosata
Nr. pagini 399
Limba Romana
Cod 9789731551272