Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Amintiri despre Sfintii Porfirie Kavsokalivitul, Paisie Aghioritul si Iacov Tsalikis. Vol. I

0 opinii / Scrie o opinie
  • 45,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

NEOFIT, Mitropoit de Morfou

Amintiri despre Sfintii Porfirie Kavsokalivitul, Paisie Aghioritul si Iacov Tsalikis – Volumul I

Editura Doxologia – Iasi, 2023

Serie de autor - NEOFIT, Mitropoit de Morfou

Traducere din neogreaca si note de Mircea STEFAN

Tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului TEOFAN, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

Pret – 45,00 Lei


 

Extras/ Dedicatie

Aceasta carte este dedicata Arhimandritului Atanasie Stavrovouniotul, Avva Ciprului, tacerea cea puternic-graitoare, innoitorul monahismului cipriot, sprijinul si insuflarea multora, Staretul staretilor.

Extras/ Cuvant de multumire al Inaltpreasfintitului Mitropolit Neofit de Morfou

De multe ori se iveste din inima mea un profund sentiment de recunostinta si multumire fata de pronia Dumnezeului Treimic si fata de oamenii care m-au format si mi-au inspirat viata si modul de a gandi. Aceste putine randuri sub forma unei note autobiografice fac referire la toti acei oameni care m-au educat si mi-au aratat drumul Adevarului, in care se impletesc crucea si invierea si care nu este altul decat Insusi Domnul nostru Iisus Hristos.

M-am nascut in satul Pano Zodia din provincia Morfou, Cipru, pe 21 ianuarie 1962. Primii 12 ani „mari” i-am trait in satul natal ca pe o experienta a raiului, alaturi de oameni simpli si constiinciosi, fiindca, asa cum zice un vechi proverb cipriot, „oamenii alcatuiesc locul, iar fara oameni nu exista loc”.

Viata simpla si fireasca a satului, legatura cu campurile inflorite, tarinile, si, in primul rand, viata bisericeasca pe care am trait-o in biserica Arhanghelului Mihail din Pano Zodia si in paraclisele din jurul satului, alaturi de oameni cu mare evlavie populara, precum preotul Hrisant si foarte evlaviosul paracliser Hagi-Gheorghe, au jucat un rol important in evolutia ulterioara a vietii mele.