Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Sfantul Antim Ivireanul – Cultura si spiritualitatea europeana si caucaziana de la sfarsitul secolului al XVII-lea si inceputul secolului al XVIII-lea

0 opinii / Scrie o opinie
  • 22,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Sfantul Antim Ivireanul – Cultura si spiritualitatea europeana si caucaziana de la sfarsitul secolului al XVII-lea si inceputul secolului al XVIII-lea

Carte tiparita sub egida Centrului de studii brancovenesti al Arhiepiscopiei Ramnicului

Pr. Prof. Univ. Dr. Nicolae V. DURA (Coordonator), Conf. Univ. Dr. Catalina MITITELU (Coordonator), Pr. Dr. Stefan ZARA (Coordonator)

Editura Praxis a Arhiepiscopiei Ramnicului – Ramnicu-Valcea, 2016

Colectia Studia Academica - 7

Tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului VARSANUFIE, Arhiepiscopul Ramnicului

||||

Ce stim despre data si locul nasterii lui „Antimoz Iverieli”?/ Pr. Prof. Univ. Dr. Nicolae V. Dura/ e x t r a s

Faptul ca Antim Ivireanul a fost foarte discret in privinta biografiei sale a facut ca biografii sai sa nu aiba o data precisa in privinta nasterii sale, pe care acestia, preluand-o unul dupa altul tale-quale, fara nicio referinta documentara, au fixat-o – cu aproximatie – la anul 1650.

Pana in prezent, nu se stie insa nimic precis nici despre locul unde Andrei (Antim) georgianul a venit pe lume. De altfel, parerile biografilor sai nu pot depasi „stadiul de presupunere” astfel incat „data nasterii lui Antim ramane o taina”, ca de altfel „locul exact unde a venit pe lume...”.

Este de asemenea cunoscut faptul ca unii cercetatori, „cautand sa elucideze <<lacunele>> din biografia lui Antim Ivireanul, au emis <<diferite pareri, uneori chiar contradictorii, care astazi nu mai sunt valabile>>”, de unde si necesitatea unei cercetari stiintifice si pe baza marturiilor documentare de limba greaca, slavona, rusa si araba, fiindca redactarea biografiei lui Antim Ivireanul doar pe baza informatiilor furnizate de istoriografia de limba romana sau georgiana, asa dupa cum au facut pana in prezent atat istoricii literaturii romane, cat si cei de limba georgiana, are darul sa ramana in continuare subiectiva si lacunara.

SPECIFICATII

An aparitie 2016