Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Psihoterapia existentiala

0 opinii / Scrie o opinie
  • 81,88 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Psihoterapia existentiala , Irvin D. Yalom - editura Trei

In centrul psihoterapiei existentiale: grijile fundamentale ale omului Cele patru «griji fundamentale ale omului» – moartea, libertatea, izolarea existentiala şi lipsa de sens – se afla in centrul psihoterapiei existentiale care a fost şi continua sa fie practicata in multe forme şi in multe situatii, pe tot globul. In acest tratat, Irvin Yalom examineaza semnificatia fiecarei griji existentiale şi tipurile de conflict care iau naştere din intalnirea omului cu ele. Bazandu-se pe experienta clinica, cercetarea empirica şi marea literatura, Yalom arata cum fiecare dintre aceste preocupari se manifesta in cadrul personalitatii şi psihopatologiei, şi cum tratamentul psihoterapeutic poate beneficia in urma cunoaşterii lor.

Cartea ofera clinicianului o paradigma care sa ii permita sa inteleaga numeroase date clinice şi sa formuleze o strategie terapeutica sistematica. Scrisa cu intelepciune, sensibilitate, eruditie şi eleganta, Psihoterapia existentiala se adreseaza atat psihoterapeutilor in formare şi clinicienilor cu experienta, cat şi tuturor celor interesati de comportamentul uman.

Irvin D. Yalom este unul dintre cei mai cunoscuti psihoterapeuti contemporani. Profesor de psihiatrie la Facultatea de Medicina a Universitatii Stanford, a primit şapte premii pentru contribut iile sale in domeniul psihoterapiei. A scris numeroase lucrari dedicate psihoterapiei de grup şi psihoterapiei individuale, dintre care, la editura Trei, au aparut: Calaul dragostei, Tratat de psihoterapie de grup, Cu fiecare zi mai aproape.

Cuprins: Multumiri Introducere Psihoterapia existentiala: o terapie dinamica Orientarea existentiala: stranie, dar ciudat de familiara Domeniul psihoterapiei existentiale Psihoterapia existentiala si comunitatea academica Moartea Viata, moartea si angoasa Interdependenta viata-moarte Moarte si angoasa Neglijarea mortii in teoria si practica psihoterapeutica Freud: angoasa fara moarte Conceptul mortii la copii Caracterul pervaziv al ingrijorarilor copiilor legate de moarte Conceptul mortii: stadii ale dezvoltarii Angoasa de moarte si dezvoltarea psihopatologiei Educatia copiilor cu privire la moarte Moartea si psihopatologia Angoasa de moarte: o paradigma psihopatologica Statutul special Salvatorul suprem Catre o perspectiva integrata asupra psihopatologiei Schizofrenia si frica de moarte O paradigma existentiala a psihopatologiei: date empirice Moartea si psihoterapia Moartea ca situatie-limita Moartea ca principala sursa de angoasa Probleme de psihoterapie Satisfactia vietii si angoasa de moarte: un inceput pentru terapie Desensibilizarea la moarte Libertatea Responsabilitatea Responsabilitatea in calitate de grija existentiala Evitarea responsabilitatii: manifestari clinice Asumarea responsabilitatii si psihoterapia Constientizarea responsabilitatii in stil american sau cum sa iti iei viata in maini, mobilizezi, sa iti urmaresti interesul si sa reusesti Responsabilitate si psihoterapie: date empirice Limitele responsabilitatii Maladia fizica Responsabilitate si vinovatie existentiala Vointa Catre o intelegere clinica a vointei: Rank, Farber si May Vointa si activitatea clinica Dorinta Decizie – Alegere Trecutul si viitorul in psihoterapie Izolarea Izolarea existentiala Ce este izolarea existentiala? Izolare si relationare Izolarea existentiala si psihopatologia interpersonala Izolarea existentiala si psihoterapia Un ghid de intelegere a relatiilor interpersonale Confruntarea pacientului cu izolarea Izolarea si intalnirea pacient–terapeut Lipsa de sens Lipsa de sens Problema sensului Sensul vietii Pierderea sensului: implicatii clinice Cercetarea clinica Lipsa de sens si psihoterapia De ce avem nevoie de sens? Strategii psihoterapeutice Epilog Note

Sursa: www.edituratrei.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2010
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 608
Limba Romana
Cod 978-973-707-400-3