Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Nu te lasa manipulat! de Maria-Dolores SANCHEZ

0 opinii / Scrie o opinie
  • 36,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Maria-Dolores SANCHEZ

Nu te lasa manipulate! 50 de exercitii practice

Editura Philobia, 2021

Traducere din limba franceza de Renata UNGUREANU

 

 

Extras/ Introducere: Sunteti cumva manipulat?

Sensul manipularii este acela de a fi condus – fara a va da seama – de cineva care face lucrul acesta pe ascuns. Conform dictionarului Larousse manipularea reprezinta o „manevra menita sa pacaleasca”. Este vorba despre „a directiona o persoana spre un anume comportament, a o dirija dupa bunul plac, a o manevra”.

In cazul acesta, daca manipulatorul este extrem de convingator, iar victima e oarba, cum putem sti daca a cazut in capcana? Inca de la inceputurile omenirii, am beneficiat de ceea ce poarta numele de „creier reptilian”, a carui functie este aceea de a ne alerta de iminenta pericolului. Bineinteles, in anumite cazuri ne poate lua chiar si zece ani sa depistam respectivul pericol, dar in general reusim. In momentul acela, creierul „aprinde luminile de avarie” si ne avertizeaza: nu mai suntem persoanele de dinainte si nici nu-l mai privim pe cel de langa noi in acelasi mod. Neincrederea s-a instalat deja, cu toate ca nici noi nu stim cu certitudine de ce.

Exista si o veste buna: foarte rar se intampla ca manipularea sa tina o viata intreaga. Ia sfarsit atunci cand victima deschide ochii sau in momentul in care manipulatorul oboseste... si isi alege alta prada. Cel mai dureros este cand manipulatorul e chiar partenerul nostru, cel pe care il iubim si caruia ii acordam toata increderea, cel care ne cunoaste mai bine decat oricine altcineva...