Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Profetul si oglinda fermecata. Despre imaginatie si profetie in Calauza ratacitilor de Moise Maimonide, Madeea Axinciuc

0 opinii / Scrie o opinie
  • 39,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Profetul si oglinda fermecata. Despre imaginatie si profetie in Calauza ratacitilor de Moise Maimonide, Madeea Axinciuc - Editura Polirom 2017 (editia a II-a)

Prefata de Moshe Idel

Prin Calauza ratacitilor, Maimonide se afla la cumpana a trei culturi: iudaica, araba si greaca/europeana. De aceea, „specialistii in Maimonide” sint rari si reprezentati de cei ce, in moduri diferite, abordeaza (si) opera acestui autor, fara a putea sa cuprinda si sa stapineasca toate sursele si instrumentele la care face referire textul sau din care acesta isi trage seva. Putine sint lucrarile care, precum cea de fata, incearca sa intre in „carnea” tratatului fara a alege o tema singulara, relevanta strict pentru semnificatia ei, sau anumite fragmente pentru a lumina o anumita nuanta a textului. Madeea Axinciuc a gasit insa poarta prin care se paseste in interiorul tratatului: imaginatia si profetia.

„Calauza ratacitilor este, incontestabil, cea mai dificila carte scrisa de un ginditor evreu si numeroase studii incearca sa descifreze enigmele create de Maimonide. Madeea Axinciuc trebuie felicitata pentru curajul de a intra in labirintul maimonidian si de a iesi din el in pace, contribuind la o intelegere a celor doua teme de baza in gindirea lui.” (Moshe Idel)

SPECIFICATII

An aparitie 2017
Coperta Brosata
Dimensiuni 14,5 x 22,5 cm
Nr. pagini 280
Limba Romana
Cod 978-973-46-6610-2