In exclusivitate Icoana Sfantului Cuvios Iosif Isihastul

Prizonierii istoriei de Keith LOWE

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:sc_000164
  • Editura: Polirom
  • 44,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Keith LOWE

Prizonierii istoriei

Ce ne spun monumentele celui de-al Doilea Razboi Mondial despre istoria noastra si despre noi insine

POLIROM, 2021

Traducere de Cristina Michaela TACHE si Gabriel DRAGHICI

Pret 44,95 Lei

 

Extras/ Introducere

Dezbaterile de astazi pe tema monumentelor se refera aproape de fiecare data la identitate. In vremurile in care lumea era dominata de barbati albi in varsta, era firesc sa se ridice statui in onoarea lor; dar astazi, in lumea multiculturalismului si a egalitatii de debilitate mintala

Aceasta carte vorbeste despre monumentele noastre si despre ce ne spun ele cu adevarat in privinta istoriei si identitatii noastre. Am ales 25 de monumente comemorative din intreaga lume care spun ceva important despre societatile care le-au ridicat. Unele dintre aceste monumentesunt astazi mari atractii turistice: au milioane de vizitatori anual. Fiecare dintre ele este controversat. Fiecare spune o poveste. Unele incearca intentionat sa ascunda mai mult decat dezvaluie, dar astfel dezvaluie mai mult despre noi decat s-a dorit. Vreau sa demonstrez in primul rand ca, de fapt, niciunul dintre aceste monumente nu vorbeste deloc despre trecut: ele sunt mai degraba expresia unei istorii inca vii care continua sa ne influenteze viata, indiferent daca ne place sau nu.

Celebram toate aceste calitati si multe altele presupunand ca ne-ar putea elibera de tirania trecutului. Si totusi, prin dorinta noastra de a le imortaliza in piatra, in cele din urma ele exprima inevitabil tocmai fortele care continua sa ne tina prizonieri ai istoriei noastre.

SPECIFICATII

Editura Polirom