Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Preot Cristian MUNTEAN | Intelesuri ale Evangheliei

0 opinii / Scrie o opinie
  • 20,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Preot Cristian MUNTEAN    |    Intelesuri ale Evangheliei

Editura Agnos – Sibiu, 2016

Apare cu binecuvantarea IPS dr. Laurentiu STREZA, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului

||||

Nota autorului/ e x t r a s

Se cuvin cateva explicatii marginale la acest volum, pe care ma simt dator sa le consemnez. Cartea de fata, desi are un autor, este rodul unei adevarate echipe care si-a dorit sa vada in forma scrisa parte din predicile pe care le-am rostit la amvonul bisericii Din Cetate.

N-am avut intentia publicarii lor decat la insistentele intrebarilor legate de soarta lor. Astfel, am inceput un demers anevoios (pentru mine) de relectura si de contur. Aveam sentimentul ca ma aflu in fata unui bonsai, caruia incercam sa-i dau forma, taindu-i frunzulitele inutile. Masura in care am reusit ceva sunt textele  din aeasta carte ce si-au pastrat, in linii mari, forma oralitatii. Le-as considera mai mult niste eseuri-vorbite, daca imi este ingaduita sintagma. Niste intelesuri care pot fi mereu innoite prin exercitiul fiecaruia de a intelege si marturisi. Este imperios necesar sa intelegem, ca, apoi, sa fim capabili sa marturisim.

Cartea de fata se doreste a fi doar un mod de a intelege Scripturile si, poate, de a le putea trai ca experienta de viata.

Puterea exemplului – p. 41 (Iubirea vrajmasilor)/ e x t r a s

Evanghelia de astazi se opreste la un mesaj concret pe care Mantuitorul Hristos il adreseaza multimii din vremea Lui, dar si lumii de astazi, pentru ca traiesc cu aceasta convingere ca mesajul lui Hristos este de toata vremea si pentru toata lumea. De multe ori avem senzatia ca avem nevoie de un mesaj sofisticat filozofic, de un mesaj care sa ne atinga sclipirile mintii, dar uitam ca acest mesaj al lui Hristos este cat se poate de profund, prin simplitatea lui, pentru ca in av=ceasta simplitate, de fapt, se cuprinde esenta.

SPECIFICATII

An aparitie 2016
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 250
Limba Romana
Cod 978-973-1941-50-9