Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Arhim. Dumitru COBZARU | Amvon – Predici si meditatii la vietile sfintilor

0 opinii / Scrie o opinie
  • 24,50 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Arhim. Dumitru COBZARU    |    Amvon – Predici si meditatii la vietile sfintilor

Editura Renasterea – Cluj-Napoca, 2018

Vol. III

Tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului, si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului

Cuvant inainte de Pr. prof. univ. Stelian TOFANA

||||

Predica... sau despre a „spune ceva” cand vorbesti/ e x t r a s

Evanghelistul Matei spune adresantilor Evangheliei sale ca Mantuitorul Iisus Hristos, atunci cand vorbea, „spunea” si „transmitea”. Spunea, invatand, si transmitea har, predicand! Aceasta este si concluzia cu care el incheie, in Evanghelia sa, redactarea Predicii de pe Munte a Mantuitorului Hristos: „Iar cand Iisus a sfarsit cuvintele acestea, multimile erau uimite de invatatura Lui, ca ii invata ca unul care are putere, iar nu cum ii invatau carturarii lor” (mt 7, 28-39). Asadar, cuvantul lui Iisus avea putere si autoritate. El nu „suna” doar, ci misca inimi, biciuia moravuri si caractere indoielnice (cf. Mt. 23), transforma vieti.

Asa se face ca toate cuvantarile sau dialogurile Sale se incheie cu un mesaj exprimat direct sau indirect. In acest mod, Isi actualiza, de fapt, cuvantul. Altfel, ar fi ramas unul rostit, nu si auzit. Cuvantul auzit este doar acela care transmite un mesaj. Cel neactualizat, este doar unul ascultat. Tocmai la nevoia auzirii si a priceperii nu a ascultarii, acestui mesaj actualizat al cuvantului Sau se referea Iisus atunci cand, imperativ, a rostit: „Cine are urechi de auzit, sa auda!” (nu sa asculte) (Mt 13, 9).

SPECIFICATII

An aparitie 2018