Icoana Sf. Mare Mucenic Pantelimon - Icoana cu foita de aur

Cuvantul Tau este Adevarul Predici ale teologilor clujeni la Duminicile Octoihului Vol 1

0 opinii / Scrie o opinie
  • 20,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Vasile STANCIU, Liviu VIDICAN-MANCI (Coordonatori)

Cuvantul Tau este Adevarul (Ioan 17, 17)

Predici ale teologilor clujeni la Duminicile Octoihului – Vol. I

Editura Renasterea, Cluj-Napoca – 2014

Tiparit cu binecuvantarea Inlatpreasfintitului ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului

Volum editat la 90 de ani de la infiintarea Academiei Teologice din Cluj (1924-2014)

Argument: Pr. prof. univ. dr. Vasile STANCIU

Cuvant-inainte: Pr. prof. univ. dr. Vasile GORDON

Pret 19,95 Lei

 

Extras/ Cuvant cu putere multa - ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului

De predicat se predica mult. Impactul predicii, insa, e foarte mic. De ce? Or fi foarte multe motive. Poate ca nu sunt suficiente cunostinte scripturistice si patristice. Poate ca nu este pregatita predica. Poate ca este mic talentul oratoric.

Dar unul dintre motivele la care meditam putin este faptul ca predica se pregateste fara rugaciune. Nu fara rost, inainte de citirea Evangheliei, protosul il roaga pe Dumnezeu ca cititorului sa ii dea „cuvant cu putere multa”.

Lucrul acesta si-l doreste si aceasta culegere de predici, rostite de catre profesorii Facultatii noastre de Teologie, ca cel care le vor folosi ca inspiratie sa aiba „cuvant cu putere multa”.

Extras/ Argument

In ziua de Sfantul Ierarh Nicolae din anul 1924, prin purtarea de grija a vrednicului ierarh transilvanean Nicolae Ivan, ctitorul reinviatei eparhii a Vadului, Feleacului si Clujului, isi incepea activitatea una dintre cele mai stralucite institutii romanesti la acea data, ACADEMIA TEOLOGICA din Cluj. Prin aceeasi purtare de grija a episcopului Nicolae Ivan, noua institutie de invatamant teologic universitar avea in componenta sa profesori de teologie cu o pregatire intelectuala exceptionala, acumulata la vestitele centre teologice din Cernauti sau Chisinau si desavarsite la alte centre universitare din strainatate.

SPECIFICATII

Editura Renasterea