Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Paul GOMA | Cod „Barbosul”

0 opinii / Scrie o opinie
  • 47,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Paul GOMA    |    Cod „Barbosul”

Documente din Arhivele Securitatii, comentate de insusi autorul marturiei Culoarea curcubeului ’77

Editura Ratio et Revelatio – Oradea, 2015

Colectia Documenta

Seria de autor Paul GOMA

Ingrijita de Flori BALANESCU

||||

II. 1973-1977, Sambata, 24 ianuarie 2004/ e x t r a s

Azi am pimit un plic groscior, continand 350 de file, trimis tot de Stejarel Olaru in urma cu trei saptamani. Expeditorul ma anunta ca nu-mi va putea trimite curand o a treia felie, din motive strict maetriale – am dedus ca plateste din buzunarul lui fotocopiile – sa tot fii istoric in Romania! In scrisoarea insotitoare imi scrie:

„Chiar daca sunt istoric, prefer sa ma ajut de presa, pentru a tine in actualitate astfel de subiecte care, din pacate, incep sa nu mai intereseze pe nimeni” (s.m.); „Pe masura ce studiez dosarul Dvs. constat (...) ca s-a umblat si cernut/ greblat cu nesimtire, filele fiind amestecate, iar ordinea pierduta in graba cu care au lucrat <<baietii>> la sustragerea documentelor. Am citit azi in dosar ca ati fost scos de sub urmarire in anul 1986, dar nu se spune nimic despre incercarea de asasinat (...) asupra Dvs. [in 1982; cartea exploziva; in 1983 tentativa de otravire n.m.],iar Serviciul de Informatii Externe (SIE), mostenitorul DIES, afirma ca nu detine nici un dosar de arhiva pe numele dvs. De parca Directia I ar fi putut sa va urmareasca in Occident, fara sa fie sprijinita de DIE! Voi incerca (...) sa depun o cerere pe numele lui Haiducu...”.

„In ce priveste discutia noastra despre informatori (...) nu sunt convins de argumentul dvs.: ganditi-va la ce presiuni sau santaje ar fi putut fi supus un informator ca <<Ruxandra>>...”.

SPECIFICATII

An aparitie 2015