Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

New Age Noua Ordine Spirituala a profetilor mincinosi

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:SC_00254
  • Editura: Agaton
  • 20,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Bruno WURTZ

New Age – Noua Ordine Spirituala a profetilor mincinosi

Editura Agaton, Fagaras – 2020

Colectia Duhul Adevarului/ 16

Prefata de Dan BADULESCU

Pret 21,00 Lei

 

Extras/ New Age sau Conspiratia Varsatorului/ pp. 9-10

Un studiu pe tema miscarii New Age, din perspectiva care ne intereseaza aici, ar trebui, poate, sa inceapa cu sursele contemporane si precursoare, iar in cadrul revistei surselor, cu adeptii si teoreticienii venind dinspre stiintele naturii, stiintele tehnice, stiintele economice si stiintele sociale. Abia dupa rezolvarea unei asemenea sarcini introductive, am putea intoarce nomisma si prezenta „cealalta fata”, adica „stiintele oculte”, urmand ca, in incheiere, sa examinam proiectul de sinteza stiinta-intelepciune, asa cum a fost el schitat pana acum in cadrul „spiritualitatii New Age” ca viitoare paradigma holistica si universal integratoare.

Marturisim ca initial am avut un asemenea prea frumos plan, dar el s-a dovedit nefolositor, schematic si, in ultima instanta, irealizabil din pricina caracterului specific al lucrarii noastre, care are ca obiectiv principal „obligatia minora” de a furniza date despre viitor, informatii despre un domeniu inca ne-constituit si fara sfarsit, iar nu de a straluci parazitar pe un inexistent munte de cunostinte familiare potentialilor cititori.

p. 11

Data fiind aceasta situatie relativ noua, de sincretism est-vest si sud-nord mondializat, e practic indiferent de unde incepem, intrucat de fiecare cand abordam cate un aspect, tot va trebui sa ne referim la fenomenul integral. Am putea sa propunem, de pilda, continuarea gandului nostru istoriologic de acolo de unde l-am lasat intr-o lucrare anterioara, de la eshatologie.