Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Mysterium Christi III Meditatii despre Paste de Wilhelm DANCA

0 opinii / Scrie o opinie
  • 25,20 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Wilhelm DANCA
Mysterium Christi III
Meditatii despre Paste
Editura Ratio et Revelatio, 2021
Colectia Revelatio
Pret 26,00 Lei
 

Extras/ Cuvant-inainte
A sarbatori inseamna a da sens vietii pentru ca sarbatoarea confirma ca existenta omului si lumea, ca intreg, sunt bune. Sarbatoarea este o celebrare a memoriei si a sperantei. A memoriei caci orice sarbatoare se refera la evenimente importante din istoria personala si comunitara, care in timpul celebrarii devin mai luminosae si mai deschise fata de speranta care anticipeaza viitorul sau contine fragmente de viitor. Sarbatoarea este o experienta de comunitate si in comunitate, experienta in care anumite valori comune devin punte de referinta care ii unesc pe membrii unei comunitati.
Pentru crestini, sarbatoarea cea mare este Pastele Domnului, care dureaza cincizeci de zile, de la Pasti la Rusalii si se celebreaza ca si cum ar fi un sacrament al celor cincizeci de zile la care cei de curand botezati si cei care s-au innoit sufleteste prin spovada participa cu mare bucurie. Intreaga Biserica este in sarbatoare si se deschide tuturor credinciosilor, chiar daca nu sunt bine pregatiti.
Pastele este o sarbatoare centrata pe trairea evenimentului Invierii lui Christos, nu o aducere aminte teoretica, ci o traire sacramentala, o experienta integrala de credinta care se deosebeste de alte experiente similare prin cantarea Aleluia. Trairea integrala la care invita experienta pascala face ca toti crestinii sa poata interpreta intreaga istorie prin prisma Invierii.
Fiind victoria vietii asupra mortii, crestinii care cred in Inviere nu se mai tem de nimic si se simt complet liberi. De aceea, bucuria este cea care insoteste trairea sarbatorilor pascale.