Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

M-rea Sf. Ioan Botezatorul, Mesa-Potamou, Cipru - Cuviosul Iosif Isihastul in cautarea rugaciunii inimii

0 opinii / Scrie o opinie
  • 25,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

M-rea Sf. Ioan Botezatorul, Mesa-Potamou, Cipru - Cuviosul Iosif Isihastul in cautarea rugaciunii inimii

Editura Bonifaciu, 2020

Ilustratii: Adelaida-Seila KONSTANTINOU

Carte tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacaului

Traducere din limba greaca: Manastirea Diaconesti

 

Extras

Odata cu venirea primaverii, soarele incepea sa-si reverse din belsug lumina si caldura asupra Cicladelor. Vaile verzi si dealurile domoale se imbracau atunci in strai de sarbatoare, tresaltand de viata. De peste tot se auzeau, in taina, urari de bun-venit. Mireasma florilor, fosnetul frunzelor, valurile inspumate lovindu-se de stanci, toate ii dadeau slava lui Dumnezeu.

Dimineata de primavara era grea de lumina, iar casutele albe din Levkes pareau niste ingeri rasfirati pe pasunile Raiului, veselindu-se de minunile Ziditorului. De departe, oraselul strajuit de pini si chiparosi, maslini si vit-de-vie, parea o fortareata din alte veacuri.

Pe drum, de la revarsatul zorilor, se vedeau oameni urcand si coborand, dandu-si binete unii altora. Cu chpurile senine si zambitoare, mergeau harnici la treburile lor. Gheorghe Kottis avea o casuta sarmana, in mijlocul satului. Adesea se trezea cu noaptea-n cap si pornea cu undita in spate pe tarmul marii, cu nadejdea ca va prinde ceva pentru a-si hrani cei sapte copii pe care ii daruise Dumnezeu.

Cel de-al treilea copil al lui Gheorghe era Francisc, cel ce avea sa ajunga marele nevoitor al Rugaciunii lui Iisus, dumnezeiescul Parinte ce a tras si va trage mereu mii de suflete la dragostea lui Dumnezeu si la viata asemenea ingerilor pe care o duc monahii – Sfantul nostru Staret Iosif Isihastul.

SPECIFICATII

An aparitie 2020