Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Lumina din scripturi si din zidiri. Antologie tematica din opera Sfantului Vasile cel Mare

0 opinii / Scrie o opinie
  • 54,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Lumina din scripturi si din zidiri. Antologie tematica din opera Sfantului Vasile cel Mare - carti teologie academica Libraria Bizantina

Sfantul Vasile cel Mare era numit cel Mare, chiar si in randul contemporanilor sai si isi binemerita titlul din numeroase motive. Era cel Mare ca exponent al doctrinei crestine si ca autor de omilii folositoare de suflet, mai mare, inca, in viata practica, in rolul sau de ierarh al Bisericii si de om al faptelor. 

Sfantul Vasile cel Mare a transpus in practica exortatiile la milostenie din predicile sale sociale, confirmand astfel prin fapte taria convingerilor sale crestine. Stapanit de un umanism rar intalnit, imediat dupa botezul sau, tanarul Vasile isi imparte averea la saraci. 

Astazi, consideram mult mai meritorie opera de asistenta sociala pe care Sfantul Vasile cel Mare, episcopul Cezareei Capadociei, a organizat-o si a sustinut-o cu propria-i avere si daruire, daca ne gandim la conditiile sociale ale secolului al IV-lea, mai precis la cumplita foamete ce bantuia in Asia Mica si provincia sa, in anii 367-368. 

SPECIFICATII

An aparitie 2009
Limba Romana
Cod 978-973-616-140-7