Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cuvinte despre pocainta si moarte

0 opinii / Scrie o opinie
  • 12,53 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Cuvinte despre viata si moarte, de Cuviosul Teognost, Sfantul Amfilohie de Iconium - editura Doxologia

„Pentru ce te temi de moarte? Spune-mi mie. Fiindca ea te scoate indata din hartuielile vietii si din tulburarile ei si te trimite la viata cea netulburata. Pentru ce-l plangi pe cel plecat din valtoarea celor de aici catre limanul cel linistit, unde si tu te vei duce peste putina vreme? Pacatos era? Bucura-te, fiindca i s-au taiat lui cele ale pacatului si s-a oprit prin moarte faptul de a pacatui, si slaveste-L pe Cel care l-a luat mai inainte de a se afunda in adancul unor si mai mari rele. Dar poate era drept?

Inca si mai mult bucura-te, multumind Domnului, Celui ce si-a luat propria comoara spre odihna vesnica. Numai pentru pacat plangi si varsa lacrimi. Caci acesta este moartea sufletului nemuritor, care a innegrit si a manjit frumusetea cea dupa chip. Pentru pacat orice lacrima sa curga, si sa nu inceteze sa trimita suspin din adancul inimii.” Volumul deschide seria Margaritare a colectiei Viata in Hristos si contine doua foarte frumoase Cuvinte despre pocainta si moarte, atribuite in traditia manuscrisa Sfantului Amfilohie de Iconium, prelucrate insa si transmise prin filtrul propriu, in secolul al XIII-lea, de Cuviosul Teognost, autor cunoscut deja din Filocalie.

Acesta le-a inclus intr-un voluminos florilegiu intitulat Tezaurul, destinat educatiei unui tanar print bizantin. Cele doua texte reprezinta capitolele XV si XVI ale Tezaurului, lucrare ce va fi publicata integral la Editura Doxologia.

Sursa: www.editura.doxologia.ro

SPECIFICATII

Traducere Laura Enache
An aparitie 2014
Limba Romana
Cod 978-606-666-233-8